‘Gülistan Doku için hesap soracağız’

‘Gülistan Doku için hesap soracağız’
Dersim’de 2020 yılından bu yana haber alınamayan 21 yaşındaki Gülistan Doku için kadınlar bir araya geldi. Dersim Kadın Platformu, Pülümür ve Munzur Çayı’nın birleştiği yerde "Gülistan Doku 1000 gündür kayıp" pankartı açtı. Palatform adına konuşan Eylül Yantemur, bin gündür kayıp olan Doku dosyasında bir gelişmenin kaydedilmediğini söyledi.

Toplamda 3 kez Uzunçayır Barajı’dan yapılan aramalarda sonuç elde edilmediğini hatırlatan Yantemur, Doku’ya ait herhangi bir ize rastlanmaması üzerine 23 Kasım 2020’de arama çalışmalarının tamamen sonlandırıldığını söyledi.

Yantemur, şöyle devam etti:

"Bugün geldiğimiz aşamada dosya ilk açıldığı durumda olup herhangi bir ilerleme kaydedilememiştir Kadınlar olarak izlenen tüm bu yok etme politikalarına karşı örgütlü kadın mücadelesini büyütüp olayların takipçisi olacağız. Kaybolduğu ilk günden beri bu işin takipçisi olacağımızı ve Gülistan bulunana kadar da vazgeçmeyeceğimizi belirtmiştik. Buradan bu sözümüzü tekrarlıyoruz. Failleri aklamanıza, korumanıza izin vermeyecek hesap soracağız" dedi.

Gündem