Hakkari Valiliği'nden Cudi Dağı'na gerçekleştirilecek yürüyüş öncesi yasak kararı

Hakkari Valiliği'nden Cudi Dağı'na gerçekleştirilecek yürüyüş öncesi yasak kararı
Hakkari Valiliği, Şırnak'taki doğa talanına karşı yarın Cudi'ye yapılacak yürüyüş öncesi kente girişleri yasaklayan bir karar açıkladı.

Hakkari Valiliği, Şırnak'ta yaşanan doğa talanına karşı Mezopotamya Ekoloji Hareketi, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve HDP'nin yarın Cudi Dağı'na düzenleyeceği yürüyüşü yasakladı.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada 17 Eylül'de Cudi Dağı'na “Savaş Yıkımına ve Doğa Talanına Karşı Yürüyoruz” şiarıyla yapılması planlanan yürüyüş ile ilgili Şırnak Valiliği'nin yasaklama kararı hatırlatılarak kente girişlerin engelleneceğini kaydedildi. Açıklamada, "İlimiz sınırları içinde kamu düzeni ve güvenliğinin tesisi, can ve mal güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanması amacıyla, Valilik ile Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C ve ek fıkrası ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 19. maddesine istinaden, ilimizdeki belirli yerlere giriş ve çıkışın, kamu düzeni ya da kamu güvenliğini bozabileceği şüphesi bulunan kişiler için sınırlanması, toplanmaları ve araç seyirlerinin kısıtlanması,16 Eylül saat 00.01'den 18 Eylül saat 23.59'a kadar 3 gün süreyle il merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere Hakkari coğrafi sınırları içinde yasaklanması kararı alınmıştır" denildi.

Şırnak Valiliği, kentteki gösteri ve yürüyüşleri 13 Eylül'den 27 Eylül'e kadar 15 gün süreyle yasaklandığını açıklamış, kararda "Kanunsuz bir şekilde yapılması planlanan her türlü eylem ve etkinliğe katılmak üzere toplu veya münferit bir şekilde ilimize gelecek olan araç ve şahısların girişleri il genelinde 15 gün süreyle yasaklandı" ifadeleri kullanılmıştı. (KISA DALGA)

Gündem