Harun Tekin'den ALİKEV çağrısı

Harun Tekin'den ALİKEV çağrısı
Sanatçı Harun Tekin, 45. yaşını kutlarken, 'ALİKEV ile 3 farklı iş birliği üzerinde görüştük ve anlaştık. Herhangi birine vereceğiniz destek bana en büyük doğum günü hediyesi olacak' dedi.

Sanatçı Harun Tekin, Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) için dayanışma çağrısında bulundu. 45. Doğum gününü kutlayacak olan sanatçı “size bana bu yıl verebileceğiniz en güzel hediyeden bahsetmek istiyorum” diyerek ALİKEV’e yapılacak destekleri anlatarak çağrıda bulundu.

Sosyal medya hesabı Twitter’dan paylaşım yapan sanatçı Tekin, Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de öldürülen Ali İsmail adına kurulan vakıfla ilgili, “ALİKEV ile 3 farklı iş birliği üzerinde görüştük ve anlaştık. Aşağıdakilerin herhangi birine vereceğiniz destek bana en büyük doğum günü hediyesi olacak” dedi. Sanatçı Tekin yapılacak destekleri 3 madde de sıraladı:

1.GENÇ SANATÇI FONU

ALİKEV’in her yıl 10 genç sanatçıya maddi destek sunan bir fonu var. Bu yılın başvuruları bugün bitiyordu ancak süreyi 8 Temmuz’a kadar uzattık. @Alikev_org bağışlarınızla destek verilecek sanatçı sayısını da 13’e yükseltmek istiyor.

2. ALİKEV MÜZİK STÜDYOSU

Hatay’da 2017’de açılan ve gençlere ücretsiz prova imkanı sunan müzik stüdyosu pandemi sırasında kapanmak durumunda kalmıştı. Bu stüdyoyu yeniden kurmak, donatmak ve yeni bir bağış modeliyle sürdürülebilir kılmak istiyoruz.

3. http://duslerindeozgurdunya.com

yukarıdaki iki projeye fonzip veya banka hesapları üzerinden destek olabilirsiniz; ama biz alikev’e sürekli destek sağlama amacı güden http://duslerindeozgurdunya.com sitesini de özel sürprizlerle hareketlendirmek niyetindeyiz."

'TOPLUMSAL KRİZ SADECE SİYASİ DEĞİŞİM İLE AŞILAMAYACAK KADAR DERİN'

Sanatçı Tekin bunu neden yaptığını şu paylaşımla açıkladı:

“ALİKEV’in Ali İsmail’in düşlerini yaşatan farklı projelerinden neden bunları seçtiğimize gelince… içinde bulunduğumuz ekonomik, siyasi, toplumsal kriz maalesef sadece ufuktaki siyasi değişim ile aşılamayacak kadar derin. Bizim dünyayı anlamak, anlatmak, acılarımızı paylaşmak, düşleri ortaklaştırmak için sanata ve sanatçılara ihtiyacımız var.

‘HAYAL KURAN, İMKANSIZI DÜŞLEYEN’

Sanatsal üretimleri desteklemek bunun sadece bir yanı. Diğer yanında artık bir şeyi fark etmemiz gerekiyor. Genciyle yaşlısıyla, ünlüsü ünsüzü ile, hırçını munisi ile, bu ülkenin sanatçılarına borcu var. Her şeyin aşırı siyasallaşmak durumunda kaldığı ve sürekli kavga halinde bir toplumda, geleceğe dair öneride bulunan, hayal kuran, imkansızı düşleyen, geçmişi kaydeden, hayatı bir an için daha güzel kılmaya çalışan, kendi yarasını topumun yarasına sarıp iyileşmeye/iyileştirmeye çalışan sanatçılara gereken değeri vermeyenler, onlar için hayatı yaşanmaz hale getirenler maalesef sadece olağan şüpheliler değil. Hasbelkader biraz dikkat çekmişse, bir sanat/kültür/fikir insanı her taraftan “terbiye” edilmeye başlıyor buralarda.”

Maddi zorlukların yanında işte bunu da değiştirmek gerekiyor diyen Tekin, “Yüreklendirmek, değer vermek ve yaşatmak. Bunu yapamazsak hiçbir siyasi değişim, ekonomik rahatlama, hiçbir şey yüzümüzü güldüremeyecek” dedi.

‘ALİ İSMAİL'İN DÜŞLERİNDEKİ ÖZGÜR DÜNYA...’

‘Sizden bir ricam daha var’ diyen sanatçı Tekin son olarak şunları kaydetti:

İmkanınız varsa ALİKEV’e bağış yaptıktan sonra, eserlerinden biri hayatınıza dokunmuş, sizi başka biri yapmış bir sanatçıyı, mümkünse yaşayan bir sanatçıyı, mümkünse, değeri yeterince bilinmeyen ya da sizce hak ettiği yerde olmayan bir değeri sosyal medyada takdirle anar mısınız? İnanın herkese iyi gelecek. Ve inanın, Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünyayı biraz da bu “muhabbet” kuracak” vurgusu yaptı.

Bağış yapılacak banka hesap bilgilerini paylaşan Tekin, “Vakıf, banka havale ile yapacağınız bağışlarda açıklama bölümüne “genç sanatçı fonu” ya da “alikev stüdyosu” yazmanızı önemle rica ediyor” dedi.

‘GİTMEDİK İŞTE, DELİRMEDİK DE’

Tekin, “Gitmedik işte, delirmedik de. Her şeye rağmen sevdiklerinizle birlikte, sağlıklı ve mutlu bir hafta sonu olsun. Okuyup vakit ayıran ve destek olan/olacak herkese kalpten teşekkür ederim. Çok yaşa @Alikev_org” diyerek son sözünü paylaştı.

Gündem