HDP'li Sancar: Demirtaş’la aramızdaki temel ayrılık cezaevi duvarı

HDP'li Sancar: Demirtaş’la aramızdaki temel ayrılık cezaevi duvarı
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partinin eski lideri Selahattin Demirtaş'la ayrılık yaşanmadığını belirtirken, oy hedeflerini de açıkladı.

Sancar, ittifakın seçime birlikte girme formüllerini zamanı geldiğinde konuşacağını belirtirken, 'Türkiye’de demokratik dönüşümün önünü açacak bir güç merkezi' yaratmayı amaçladıklarını ifade etti.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'ya konuşan HDP lideri, Meclis’te kararları belirleyecek bir sayısal ve siyasal ağırlık oluşturmayı da hedeflediklerini belirterek “Yüzde 15’in altı bizim için bir başarı olmayacaktır” dedi.

Sancar, Edirne Cezaevi'nde tutuklu Demirtaş'la görüş ayrılığı yaşandığı iddiasın dair "Demirtaş’la bizim aramızda fikir farklılıkları olabilir; bu doğru. Fakat aramızdaki temel ayrılık cezaevi duvarlarıdır. Demirtaş’ın asıl amacının parti politikalarına destek vermek olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullandı.

HDP'li siyasetçi, muhalefetin ortak cumhurbaşkanı arayışına dair “Biz bu iktidardan kurtulmak için üzerimize düşen demokratik sorumluluğun bilincinde hareket edeceğiz, ediyoruz” diye konuştu.

Sancar, Rıza Türmen'in HDP'nin adayı olabileceği haberlerine temkinli yaklaştı: "Rıza Hoca çok değerli bir insan. Ancak partimizde isim konusunun somut olarak tartışılabilmesinin belli aşamaları ve mekanizmaları var. Bu süreç işlemeden, herhangi bir isimle ilgili değerlendirme yapmak politikalarımıza aykırıdır." (Kısa Dalga)

Gündem