HDP'nin 'çocuk yoksulluğu' önergesi reddedildi

HDP'nin 'çocuk yoksulluğu' önergesi reddedildi
HDP’nin çocuk yoksulluğu ile ilgili grup önerisi Meclis'te reddedildi. CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Sevda Erdan Kılıç, "Kronik sağlık sorunları artarken öğrenme bozuklukları ve travmaları da artıyor" dedi.

HDP’nin çocuk yoksulluğu ile ilgili grup önerisi Meclis'te reddedildi. CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Sevda Erdan Kılıç, “HDP’nin çocuk yoksulluğu ile ilgili grup önerisi” üzerinde TBMM Genel Kurulu’nda Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına konuştu. Kılıç, şunları söyledi:

"Yetersiz beslenmeden kaynaklı sağlıksız bir nesil yetişiyor -ki bu, tüm hayatlarını etkileyecek- yetersiz beslenme sonucu fiziksel büyümeleri, sosyal ve duygusal gelişimleri de tabii ki engelleniyor. Kronik sağlık sorunları artarken öğrenme bozuklukları ve travmaları da artıyor. Çocuklar, hayata güvensiz ve gelecek kaygısıyla başlayacak hale geliyorlar ve hayatları boyunca da bununla mücadele etmek zorunda kalacaklar.

Ailelerin yüzde 41'inin herhangi bir sağlık güvencesi yok, yüzde 34'ü de sağlık güvenceleri ilaçlarını karşılamadığı için yeterli ilaca ulaşamıyor. 5-17 yaş arasındaki çocukların istihdam oranı yüzde 5'leri aştı. Çalışan çocukların yüzde 35'inden fazlası eğitimine devam edemiyor ve gün geçtikçe de çocuk işçiliği artıyor.”

İktidarı da eleştiren Kılıç, "Güvenlik konusunda -hele de çocuklar söz konusuyken- devletin zafiyet gösterme, hata yapma hakkı, şansı yokken İçişleri Bakanı suç baronlarıyla boy boy fotoğraf çekiliyor, sosyal medyada trollük yapıyor ve Genel Başkanımıza laf yetiştirmekten asıl işini yapamıyor. Aile Bakanı, çocukları koruyamadığı gibi koruma altındaki çocukları tüm dünyaya ifşa ediyor; hele Ensar Vakfı’ndaki çocuklar tacize, tecavüze uğrarken o dönemin Bakanının önündeki tebrik kuyruğunu, Meclisini o halini, vekillerin o halini hatırlamak bile istemiyorum, hatırlatmak bile istemiyorum" dedi.

Gündem