HDP'nin yol haritası ne olacak?

HDP'nin yol haritası ne olacak?
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "HDP kapatılsa bile bizim bir seçeneğimiz değil, çok sayıda seçeneğimiz var" dedi.

AYM'nin HDP’nin "kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması" talebini reddetmesi sonrasında gözler dava sürecine çevrildi. euronews.com'dan Dilek Gül'e konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Kürtlerin oylarını bizi kapatarak alabileceklerini düşünüyorlar. Biz kapatılsak da kapatılmasak da yürüteceğimiz siyaset başta Kürt toplumu olmak üzere Türkiye toplumunu ilgilendirecek" dedi.

Beştaş, "HDP’nin kapatılması seçim sonrasına bırakılmadı, yol haritanız ne olacak?" sorusuna özetle şu yanıtı verdi:

''Hangi partiden nereden ve nasıl seçime gireceğimizin bilgisini vermek siyaset açısından doğru değil. Yoksa biz gizlemiyoruz, yönetimimiz ve siyasetimizde açık ve şeffaf olmayı her zaman tercih ediyoruz.

HDP kapatılsa bile bizim bir seçeneğimiz değil, çok sayıda seçeneğimiz var. Bir partiden girip tekrar HDP’li seçmen ve Türkiye’den oy isteyeceğiz, kazanacağız da. Bu bir parti değil, birden fazla seçeneğimiz olacak. Ama tabi bir parti olacak, neticede geçmişte bağımsız adaylarla da girdik. Bu dönem öyle bir seçeneğimiz yok, gerçi yine kazanırız. Sadece vekil sayısı düşer. HDP’nin oyları kapatılsa da kapatılmasa da hiçbir yere gitmeyecek. Yine HDP siyaseti ve fikri alacak. HDP kapatılsa bile bizim bir seçeneğimiz değil, çok sayıda seçeneğimiz var. Bir partiden girip tekrar HDP’li seçmen ve Türkiye’den oy isteyeceğiz, kazanacağız da..."

Biz partimiz aleyhine bir karar bekliyoruz

DW Türkçe'den Kıvanç El'in haberine göre HDP'deki beklenti, kapatma kararının seçim öncesi nisan ayında çıkması yönünde.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu'ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve kapatma davası avukatlarından Serhat Eren, alınan kararın "fiili bir kapatma kararı olduğunu" söyledi ve şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanının 10 Mart'ta seçim kararı alacağını açıklamasının ardından 14 Mart’ta partimiz sözlü savunmasını yapacak. YSK'ya aday listeleri sunulduktan sonra da Nisan ayı gibi HDP'ye dair nihai kararını AYM’nin açıklamasını bekliyoruz. Biz partimiz aleyhine bir karar bekliyoruz.

Seçeneksiz değiliz. Sonuç itibarıyla partimizle ilgili karar Türkiye demokrasisini tamamını ilgilendiriyor. Seçime hazırlık yapma süreçlerini de etkileyecek. Bu yönüyle sadece HDP değil bütün partileri etkileyecek." (Kısa Dalga)

Gündem