Hürriyet yazarından Kılıçdaroğlu'na: Adama sorarlar, ‘Sen kimsin?’ diye

Hürriyet yazarından Kılıçdaroğlu'na: Adama sorarlar,  ‘Sen kimsin?’ diye
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışını değerlendirirken “Kılıçdaroğlu’nun bir sorunu var. O da tutarsızlık sorunu. Adama sorarlar ‘Sen kimsin?’ diye" ifadesini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartacakları kanun teklifini gündeme getirmişti. CHP de önceki gün teklifi Meclis’e sunmuştu. Altılı masadan Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesine destek gelirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu teklifine Anayasa değişikliği çağrısıyla yanıt vermişti. Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesi siyaseti hareketlendirirken, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışını değerlendirdiği bugünkü yazısında, “Kılıçdaroğlu’nun bir sorunu var. O da tutarsızlık sorunu. Adama sorarlar ‘Sen kimsin?’ diye. Yıllarca başörtüsü düşmanlığı yapmışsın. Sonra bir an da dönüp başörtüsüyle ilgili bir yasal düzenleme getirmişsin” ifadelerini kullandı.

Selvi, CHP liderinin başörtüsü çıkışı için “sadece CHP’yi yakmadı, 6’lı masayı da başörtüsü testine soktu” dedi. Selvi, “Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa değişikliği için 6’lı masaya çağrı yaptı. AK Parti’nin teklifi Meclis’e geldiğinde CHP ne yapacak? İYİ Parti destek verecek mi vermeyecek mi? DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi milletvekili ne yönde oy kullanacak? CHP hayır oyu verse samimiyetsiz olduğu ortaya çıkacak. DEVA, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi evet oyu verse 6’lı masa fiilen bölünmüş olacak” dedi.

Gündem