İddia: Sezgin Baran Korkmaz'ın özel uçağı Reza Zarrab'a satıldı

İddia: Sezgin Baran Korkmaz'ın özel uçağı Reza Zarrab'a satıldı
Sezgin Baran Korkmaz'ın Bakırköy 2. İcra Dairesi tarafından satılan özel uçağının yeni sahibinin Reza Zarrab olduğu iddia edildi.

Uluslararası kara para aklama suçundan yargılanan ve ABD'nin talebiyle Avusturya'da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz'ın özel uçağı Bakırköy 2. İcra Dairesi tarafından satıldı.

BORAJET HAVAYOLLARI 2017'DE İFLAS ETMİŞTİ

Borajet Havayolları, 2016 yılının son günlerinde ABD’de yaşamını sürdüren Yalçın Ayaslı tarafından SBK Holding’e satılmıştı. Sezgin Baran Korkmaz’ın sahibi olduğu SBK Holding bünyesinde 2017 yılının Nisan ayına kadar uçuşlarını sürdüren Borajet, daha sonra ani bir kararla yeniden yapılanma sürecine girildiği belirtilerek uçuşlarını durdurduğunu açıklamıştı.

Şirket bünyesinde bulunan TC-YYA kuyruk tescilli Bombardier Global XRS tipi business jet Bakırköy 2. İcra Dairesi tarafından satışa çıktı. Toplam uçuş süresi 3317 saat olan "Digor" isimli uçak açık artırma usulü ihale ile yeni sahibini buldu.

AirportHaber'de yer alan habere göre, ABD'li bir yatırımcı tarafından alınan uçağın bakım ve evrak işlemlerinin tamamlanmasından sonra teslim edileceği öğrenildi. İlk olarak 21 Şubat 2022'de vergiler dahil yaklaşık 70 milyon TL'den satışa sunulan uçağın ilk ihalede beklenen teklifin gelmemesi üzerine ikinci ihalede yeni sahibini bulduğu belirtildi.

UÇAĞIN YENİ SAHİBİ ZARRAB İDDİASI

AirportHaber'in ulaştığı bilgilere göre, Sezgin Baran Korkmaz'ın eski uçağını ABD ile anlaştıktan sonra Aaron Goldsmith adını alan ve ABD'de at çiftliği işleten Reza Zarrab'ın aldığı ifade edildi.

Reza Zarrab, 2016 yılında İran’a uygulanan ambargoları delme suçlamasıyla ABD’de tutuklanmış, 2017’de itirafçı olduktan sonra tahliye edilmişti.

Uçak yeni sahibinin alması için Atatürk Havalimanı'nda E kapısında bulunan 11 nolu hangarda bekliyor.

Gündem