İddia: Soylu, Anadolu Ajansı'na ambargo koydu

İddia: Soylu, Anadolu Ajansı'na ambargo koydu
İçişleri Bakanı Soylu, bir haber nedeniyle kızdığı Anadolu Ajansı'na ambargo koyduğu belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla Anadolu Ajansı (AA) yetkilileri arasında gerginlik olduğu iddiaları gündeme geldi. Halktv.com.tr'den Onur Durmuş'un haberine göre abonelerine servis ettiği bir haberdeki MİT'le ilgili ifadelere sinirlenen Soylu, AA yöneticileriyle gerginlik yaşadı ve kurumun programlarını izlemesine ambargo koydu.

Anadolu Ajansı, 21 Eylül tarihinde Bursa'da 20 Nisan'da infaz koruma memurlarını taşıyan cezaevi servisine yönelik bombalı saldırıyla ilgili haberini yayınladı.

Haberin detayında operasyonu MİT Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nın ortak düzenlediği belirtildi. Ancak haber kısa sürede değiştirildi ve MİT’le ilgili ifadeler metinden çıkarıldı. Bu değişikliğin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun müdahalesi üzerine yapıldığı iddia edildi. Ayrıca Soylu'nun, AA’nın üst düzey yetkilileriyle yaptığı telefon görüşmesinde gerginlik yaşandığı öne sürüldü. Ancak detaylar silinene kadar başta TRT olmak üzere birçok haber sitesi haberi ilk haliyle yayınladı.

AA ise daha sonra operasyon hakkında açıklama yapan Soylu'nun sözlerini haberleştirmedi. Bunun üzerine Soylu AA'ya 'ambargo' kararı aldı.


Bakan Soylu 24 Eylül'de Trabzon’un Araklı ilçesinde yapımı tamamlanan Yeni Hükümet Konağı ve Yeni Belediye hizmet binasını ziyaret etti. İddiaya göre Soylu, danışmanına Anadolu Ajansı Karadeniz sorumlusunu aratarak ‘Bundan sonra Anadolu Ajansı’nı benim katıldığım etkinliklerde görmek istemiyorum, sadece acil durumlarda mikrofonlardaki AA logosunu kaldırarak katılabilirsiniz’ dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 25 Eylül'de de Şanlıurfa'da Suriye sınırında bulunan Suruç'taki Nar Festivali'ne katıldı. Diğer ajansların ziyaretle ilgili haber paylaşmasına rağmen AA bu ziyaretle ilgili bir habere yer vermedi.

27 Eylül'de Mersin’de polisevine düzenlenen saldırının ardından da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olay yerine gitti. Ancak AA muhabirleri, Soylu’nun basın açıklamasını logo baskılı mikrofonun süngerini sökerek izledi. O görüntüler yine Anadolu Ajansı’nın haber fotoğraflarına yansıdı.

Gündem