İki Avustralyalıya sınır dışı: Biri IŞİD zanlısı, diğeri 'mavi bülten'le aranıyor

İki Avustralyalıya sınır dışı: Biri IŞİD zanlısı, diğeri 'mavi bülten'le aranıyor
Türkiye, 2 Avustralya vatandaşını sınır dışı etti. İki isimden birinin Interpol tarafından arandığı, diğerinin IŞİD'den bir süre hapis yattığı açıklandı.

Göç İdaresi Başkanlığı, Avustralya'nın Interpol üzerinden aradığı Tony Nabeel Haddad ve IŞİD'li Neil Christopher Prakash'ın sınır dışı edildiğini duyurdu.

Açıklamada, Tony Nabeel Haddad hakkında Avustralya makamları tarafından 'Denetime Tabi Kimyasal Maddenin Yasa Dışı İthalatı' suçundan tutuklama kararı çıkarıldığı, Interpol'ün de 'mavi bülten'le aradığı belirtildi.

Avustralya vatandaşı Tony Nabeel Haddad'ın ağustos ayında Türkiye'den sahte pasaportla çıkmak isterken İstanbul Havalimanı'nda yakalandığı belirtildi.

Bunun üzerine Türkiye, Haddad'ın iadesi için Avustralya'yla temasa geçti.

IŞİD tutuklusuna sınır dışı

Buna ek olarak IŞİD üyeliğinden tutukluyken tahliye edilen Avustralya vatandaşı Neil Christopher Prakash'ın da sınır dışı edilmesi için harekete geçildi.

Göç İdaresi Başkanlığı'na bağlı Kocaeli Gündoğdu Geri Gönderme Merkezi'nde tutulan Haddad ile Gaziantep Oğuzeli Geri Gönderme Merkezi'nde tutulan Prakash, yoğun güvenlik önlemleri altında dün sabah İstanbul Havalimanı'ndan sınır dışı edildi.

Ardından Avustralya Federal polisi tarafından gözaltına alınan Haddad ve Prakash, Sri Lanka aktarmalı olarak ülkelerine götürüldü. (DHA)

Gündem