İmamoğlu'ndan Bakan Soylu'ya İsmail Çataklı çağrısı: "Derhal işleme başlasın"

İmamoğlu'ndan Bakan Soylu'ya İsmail Çataklı çağrısı: "Derhal işleme başlasın"
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'nın kendisi hakkındaki açıklamalarına tepki gösteren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Liyakatsiz şahsiyet bakan yardımcılığını yapsın. Ahlaksızlığa doğru adımlar atmasın. Sayın Bakan, derhal bu densiz ile ilgili işleme başlasın. MOBESE işi basit bir iş değil" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı'nın  MOBESE görüntülerinin servis edilmesine ilişkin, "Kimse kendi beceriksizliklerini 48 saat uyumadan vatandaşın yanında olmuş polisimize, jandarmamıza iftira atarak kapatmasın. Herkese düşen işini yapmak. Bunlar ucuz işler" sözlerine tepki gösterdi.

İmamoğlu şöyle konuştu: "O liyakatsiz şahsiyet Bakan Yardımcılığını yapsın. Ahlaksızlığa doğru adımlar atmasın. Bize hakaret ediyor. Bakan Yardımcılığını yaparsa liyakatli olduğunu ispat eder ama burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne hem laf yetiştiriyor hem de hadsiz bir biçimde askerimize, polisimize laf etmekten bahsediyor. Kim askere, polise laf etmiş? Hangimiz cambaza bak diyormuş kendi sözlerine dikkat etsin.

Muhatabım değil, onun bakanı da muhatabım değil. Ben muhatap olunan bütün yargı mensuplarına çağrımı yaptım. Anlaşılıyor ki bakanlık bu işin sorumlusu. Valimize, Emniyet Müdürüne, masanın başında bulunan memura çağrı yapmıştım. Bakan Yardımcısı muhatap olduğuna göre demek ki bu işin sorumlusu bakanlık. Sayın Bakan, derhal bu densiz ile ilgili işleme başlasın. Bu hadsiz ve liyakatsiz bakan yardımcısı ile ilgili işleme başlasın ve bizim sorularımıza cevap versin. MOBESE işi basit bir iş değildi."

VALİLİĞE İNCELEME TEPKİSİ

İmamoğlu, kız öğrenciler için başlatılan yardım kampanyasıyla ilgili İstanbul Valiliği'nin yasal işlem başlatmasını da şöyle eleştirdi: " Arkadaşlarım süreci takip ediyorlar. İstanbul Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, yaklaşık 30 yıldır her belediye başkanının hayır işleri için kullandığı bir vakıf. Bu vakfımız şu an çok güzel işlere imza atıyor. Ne yazık ki aylardır maaşı ödenmemiş personelin olduğu bir şekilde devraldığımız bir vakıftı. Şimdi 100 binlerce insanımıza kurban eti dağıtabilen, binlerce insanımıza burs imkânı sağlayabilen, çok faydalı, eğitim ile ilgili işlere imza atabilen bir vakfa dönüştü. Vakfımızın öğrenci bursları ile ilgili çabasına aldığım hukuki detaylarda eksikliği bulmak için nereden baktığınıza bağlı.  Arayıp sormama nezaketsizliğini gösteren hangi mülki idareci varsa onları hukuka, adalete ve kamuya hizmet etme çabasında olan kurumlara nezaket göstermeye davet ediyorum. Bu vakıf, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, İstanbul halkının vakfı. İnceleyeceğim, bakacağım ve gerekli kişileri aramaktan imtina etmem, ararım. Valiliğe bu sorumu soracağım."

(HABER MERKEZİ)

Gündem