İstanbul’da ‘Gemlik yürüyüşü’ için toplananlara polis müdahale etti: 70 gözaltı

İstanbul’da ‘Gemlik yürüyüşü’ için toplananlara polis müdahale etti: 70 gözaltı
İstanbul Kadıköy'de Gemlik Yürüyüşü'ne katılmak isteyen gruba polis müdahalesi etti. İstanbul Valiliği 70 kişinin gözaltına alındığı duyurdu.

İmralı Cezaevi'nde tutulan Abdullah Öcalan’a uygulanan görüş yasağını protesto etmek için "Tecrit Siyasetine Karşı Özgürlüğü Savunmak İçin Gemlik’e Yürüyoruz" sloganıyla düzenlenen Gemlik Yürüyüşü'ne katılmak isteyen grup İstanbul'un Kadıköy ilçesinin Serasker Caddesi’nde toplandı.

Polis, grup Bahariye Caddesi’ne doğru ilerlerken müdahale etti.

Halkların Demokratik Kongresi, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), HDP ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED-TUHAD FED), Gemlik Yürüyüşü için çağrı yapmıştı.

70 GÖZALTI

İstanbul Valiliği, polisin uyarılarına rağmen yürümek isteyen gruba müdahale edildiğini ve 70 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

DBP MİLLETVEKİLİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Valilik, "görevli polis memuruna yumruklu saldırıda bulunan DBP Milletvekili Salihe Aydeniz hakkında suç duyurusunda bulunulduğu" belirtti.

Öte yandan Bursa Valiliği, kentte açık ve kapalı yer toplantıları, yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma, bildiri dağıtma, protesto gibi eylem ve etkinlikler, 15 Haziran’a kadar yasakladı.

MLSA Turkey’in aktardığına göre haber takibi için yürüyüşü izleyen gazeteciler Rozerin Gültekin ve Ergin Çağlar da gözaltına alınanlar arasında yer alıyor. (DHA-Diken)

Gündem