İstanbul’da suya yeni zam yolda

İstanbul’da suya yeni zam yolda
Henüz beş ay önce yüzde 29 oranında zam yapılmasına rağmen İstanbul’da suya yeniden zam yapılması planlanıyor. Salı günü toplanacak İSKİ Genel Kurulu’nda suya zam talebi görüşülecek. Zam oranı ise henüz belli değil.

Halk ekonomik krizle boğuşurken bir zam haberi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü’nden geldi.

Geçen nisan ayında gerçekleşen 2. Olağanüstü Genel Kurulu’nda İSKİ, kademelere ve kullanım türlerine göre yüzde 68.34 ile yüzde 90 arasında değişen oranlarda zam istemişti. Ancak, partiler arasındaki müzakerelerin ardından suya yüzde 29 oranında oybirliğiyle zam yapılmıştı. Aradan sadece 5 ay geçmesine rağmen suya yeniden zam yapılacağı açıklandı.

ZAM ORANI BELLİ DEĞİL

13 Eylül Salı günü İSKİ Genel Kurulu Saraçhane’deki İBB Başkanlık Binası’nda olağanüstü toplanacak. Gündem de su ve atık su tarifelerinin değiştirilmesi var.

BirGün’ün edindiği bilgilere göre suya yeniden zam yapılacak. Ancak zam oranı henüz açıklanmadı. Zam oranın İBB meclis üyelerine de gelecek günlerde bildirileceği öğrenildi.

Gündem