İşten çıkarılan İBB çalışanları: 16 milyon için çalışan bir belediye bu kadar mı güçsüz

İşten çıkarılan İBB çalışanları: 16 milyon için çalışan bir belediye bu kadar mı güçsüz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sözlerinin ardından başlatılan güvenlik soruşturması sonucu İBB'deki işlerinden çıkarılan 50’ye yakın çalışan Saraçhane Parkı’nda süresiz oturma eylemine başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) çalışırken İstanbul Valiliği’nin güvenlik soruşturması sonrası işten çıkarılanlar Saraçhane Parkı’nda süresiz oturma eylemi başlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun "İBB’de 557 terörist var” sözleri ardından başlayan soruşturma sonrasında 50’ye yakın kişi tazminatsız işten atıldı.

"DEVLET DEDİ BEN ATTIM"

BirGün'de yer alan habere göre, KHK ile ihraç edildikten sonra İBB’de göreve başlayan ve güvenlik soruşturması sonucu tekrar işsiz kalan Fatma Gül Eryıldız, basın açıklamasını okudu.

Eryıldız, “İçişleri Bakanı’nın spekülatif açıklamalarıyla başlayan cadı avı, masumiyet karinesi gibi hukukun en temel ilkelerinin çiğnendiği korkunç bir boyut kazandı. İBB yöneticilerinin kendilerine yönelecek olası tehditleri savuşturmak için mesai arkadaşlarını feda etme tutumlarının, AKP iktidarının sınır yoklama stratejisine hizmet ettiğini görmesi gerekmekte” dedi.

İşten çıkarılmalarının tamamen hukuksuz olduğunu belirten Eryıldız, “Burada güçsüz olmayan bir yönetimden bahsediyoruz. 16 milyon için çalışan bir belediye bu kadar mı güçsüzdür ki 'Devlet dedi, ben attım’ diyor. Bizim işten çıkarılmamız kesinlikle kanuni değil siyasi bir tercihtir. Bizi atmayı İBB yönetimi tercih etti. İBB kendi ilkelerinin ardında durmadı” ifadelerini kullandı.

Çalışanların talepleri şu şekilde:

1. Haksız uygulamalar nedeniyle yaşatılan mağduriyetler için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kamuoyu önünde özür dilemesi.

2. Haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan bütün çalışanlar koşulsuz şartsız işe iade edilme-si.

3. İBB’deki hukuksuz işten çıkarmalar sona ermesi.

Gündem