İsveç Başbakanı Magdalena Andersson: PKK konusundaki duruşumuz açıkça belli

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson: PKK konusundaki duruşumuz açıkça belli
İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, NATO zirvesi öncesinde Türkiye ile yaşanan üyelik gerilimi hakkında konuştu: İsveç teröristler için güvenli bir sığınak değildir ve olmayacaktır. İlgili yetkililer, bir güvenlik tehdidi oluşturabilecek kişileri sınırdışı etmek için yoğun bir şekilde çalışıyor.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, "NATO üyeliği konusunda Türkiye'yle görüşmelerin kısa süre içinde sonuçlanacağına dair güçlü bir umut taşıdığını" söyledi. İsveç'in 'teröre karşı güçlü bir duruş sergilemeye devam edeceğini' belirten Andersson, "İsveç teröristler için güvenli sığınak olmayacak" dedi.

Brüksel'de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere konuşan Andersson, "İsveç, terörizmi en güçlü şekilde kınıyor. Terörizminin her türü ve şekliyle mücadeleye tartışmasız şekilde bağlıyız" ifadelerini kullandı.

İsveç Başbakanı, "PKK konusundaki duruşumuz açıkça bellidir. PKK Avrupa Birliği'nde terör örgütü sınıfındadır ve İsveç'te de böyle görülür" dedi. Ülkesinin yeni ve daha sıkı bir terörle mücadele yasası hazırlamakta olduğunu da söyleyen Andersson, "İsveç teröristler için güvenli bir sığınak değildir ve olmayacaktır. İlgili yetkililer, bir güvenlik tehdidi oluşturabilecek kişileri sınırdışı etmek için yoğun bir şekilde çalışıyor ve şu an işlemleri süren ciddi sayıda vaka var" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem