İYİ Parti’den Gökçeada Belediyesi’ne operasyona tepki: Seçimlere yakın siyasi bir adım

İYİ Parti’den Gökçeada Belediyesi’ne operasyona tepki: Seçimlere yakın siyasi bir adım
İYİ Parti, bugün gözaltına alınan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’e sahip çıkarak, “Seçimlere yakın Millet İttifakı belediyelerine yönelik zamanlaması manidar operasyonu ma’şeri vicdana havale ediyoruz” dedi.

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve bazı belediye personelinin “rüşvet” ve “yolsuzluk” suçlamasıyla gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

İYİ Parti’den yapılan açıklamada, “Bugün sabah saatlerinde Gökçeada Belediye Başkanımız Sn. Ünal Çetin ve bazı belediye personelinin çeşitli iddialarla gözaltına alındığını öğrendik. Gökçeada Belediye Başkanımız Sn. Ünal Çetin, Gökçeada halkının teveccühüne mazhar olmuş ve oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanıdır. Sn. Çetin’in hakkında herhangi bir soruşturma var ise bu kendisine bildirilebilir ve kendisi de ifade vermekten kaçınmazdı. Elbette hukuka ve adalete güveniyoruz. Ancak, bu soruşturmanın gözaltı operasyonu ile yürütülüyor olmasını manidar buluyoruz” denildi.

“Siyasi bir adım”

“Seçilmiş ve yeri belli bir belediye başkanını sabahın erken saatlerinde gözaltına almak, başlı başına siyasi bir adımdır” denilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Mevcut iktidarın hukuku siyasallaştırdığı ve siyasi ikbali için araç olarak kullandığı böyle bir dönemde, yaşananlar sürpriz değildir. Eğer ortada bir suç var ise bunun da hukuka uygun şekilde soruşturulması gerekir.”

“Güvenimiz tam”

“Ünal Çetin Başkanımıza güvenimiz tamdır” diyen İYİ Parti, soruşturmanın takipçisi olacaklarını bildirdi.

Açıklamada, “Seçimlere yakın Millet İttifakı belediyelerine yönelik zamanlaması manidar operasyonu ma’şeri vicdana havale ediyor, Millet İttifakı belediyelerine yönelik bu tür itibarsızlaştırma gayretlerine müsaade etmeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” denildi. (Kısa Dalga)

Gündem