İYİ Partili Örs taburcu edildi: TBMM yumruk atma yeri değil

İYİ Partili Örs taburcu edildi: TBMM yumruk atma yeri değil
Taburcu edilen İYİ Partili Örs, "TBMM yumruk atma değil, aziz milletimize hizmet etme yeridir" dedi.

Meclis’te AKP’li Zafer Işık’ın saldırısının ardından hastanede elektroşokla hayata döndürülen İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs taburcu edildi.

TBMM'de 6 Aralık'ta yapılan bütçe görüşmeleri sırasında AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Hüseyin Örs’e saldırdı.

Saldırı nedeniyle hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan Örs, Halk TV'den İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada yaşananlarla ilgili "Meclis’i yumruk atma yeri görüyor. Biz milletin derdine çare bulma yeri diye görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Örs, Işık'ın aniden darbelerine maruz kaldığını belirterek yaşananları daha sonra televizyondan izlediğini söyledi. Görüntüleri izleyince ne hissettiği ile ilgili Örs, şunları söyledi: "Üzüldüm. İnsani ilişkileri iyi olan bir arkadaşınızım. Meclis’te de öyleyim. Böyle bir şeyin içerisinde, yumruk yiyen olsam dahi konu olmaktan üzgünüm. Ama şu var; biz Meclis’te konuşuyoruz. 250’den fazla konuşma yapmışım. Neyi konuşmuşum? Trabzon’u, yöreyi, çevre sorunlarını, fındığı ve çayı konuşmuşum, önerge vermişim. Ve hep yapıcı eleştirilerde bulunmuşum. Benim yapım öyle. Bu arkadaş üç defa konuşmuş. Meclis’i yumruk atma yeri görüyor. Biz milletin derdine çare bulma yeri diye görüyoruz."

Ebubekir Sofuoğlu'nun, Işık’a "Eline sağlık" demesiyle ilgili Örs, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bir vaka o adam. AKP döneminde bir akademisyenin ifadesine bak. Nasıl yetiştiğine, nereden geldiğine bakılmalı. Öyle bir kafa yapısı olabilir mi? Sosyolojik bir hadise o aslında. Akademisyenmiş. Ona şaşırıyorum. Beni tanımaz, bilmez. Onun konuşması beni daha üzdü. Böyle bir şey olur mu! Kendim de akademisyenim. Bir akademisyen böyle bir şey diyebilir mi ya! Böyle bir mantalite olabilir mi? Buna öğrenci ve sınıf teslim ediyoruz. Tez yaptırıyoruz. Olacak şey değil."

Gündem