İYİ Partili Usta: Başörtüsü teklifi Meclis’ten geçmeyecek

İYİ Partili Usta: Başörtüsü teklifi Meclis’ten geçmeyecek
Cumhur İttifakı’nın başörtüsü meselesini seçim kampanyasının ana gündemi haline getirmek istediğini belirten İYİ Partili Erhan Usta, “Tarih Cumhur İttifakı’nı asla affetmeyecek” dedi.

Başörtüsüyle ilgili anayasa teklifine ilişkin değişiklik önergeleri AKP ve MHP tarafından kabul edilmeyince komisyonu terk eden CHP ve İYİ Parti, teklife Genel Kurul’da da destek vermeyecek.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, “Bu mesele bir daha açılmasın istiyoruz. Toplumun kanayan yaralarına dönmemiz lazım. Ancak AK Parti esas meseleler konuşulmasın istiyor” dedi. Gazete Duvar'ın aktardığına göre AKP'nin getirdiği teklifin başını örtenleri de başı açık olanları da korumadığını belirten Usta, AKP ve MHP’nin başörtüsü sorununun çözülmesini istemediğini gördüklerini ifade etti. Cumhur İttifakı’nın başörtüsü meselesini seçim kampanyasının ana gündemi haline getirmek istediğini belirten Usta, “Tarih Cumhur İttifakı’nı asla affetmeyecek” dedi.

İYİ Parti ve CHP’nin genel kurulda teklifi desteklemeyeceğini söyleyen, HDP’nin de oy vermeyeceğini açıkladığını hatırlatan Usta, teklifin Genel Kurul’dan geçmeyeceğini ve bu fırsatı AK Parti ve MHP’nin ellerinin tersiyle ittiğini söyledi. (Kısa Dalga)

Gündem