Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu davası 5 Ekim'e ertelendi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu davası 5 Ekim'e ertelendi
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ne açılan kapatma davasının ilk duruşması bugün görülüyor. Dava öncesinde yüzlerce kadın Çağlayan Adliyesi'nin önünde toplandı, "Asla yalnız yürümeyeceksin" ve "Adliyeler bizim sokaklar bizim" sloganları atıldı. Dava, 36 barodan 280 avukatın müdahillik talebi reddedilerek 5 Ekim 2022 tarihine ertelendi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ne “kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütme” iddiasıyla açılan kapatma davasının ilk duruşması bugün görülüyor.

Çağlayan’daki İstanbul 13. Asliye Hukuk’ta görülen dava öncesinde, yüzlerce kadın adliye önünde bir araya geldi. "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Hukuksuz davalar bizi yıldıramaz", "Adliyeler bizim sokaklar bizim" gibi sloganlar atıldı.

Platform Sözcüsü Gülsüm Kav, adliye önünde yaptığı açıklamada "Her gün yaşam tarzımıza müdahale ile karşılaşıyoruz. Nedense yasaklanmaya çalışılan her durumda kadınlar oluyor?" diyerek şöyle devam etti:

"Her şeyi kadınlar üzerinden yürüten bu baskı sistemine karşı elbette kadınlar bir araya gelecek. Bu tesadüf mü kadınlar olması? Çünkü hep yüksekten düşerek ölenlerin de kadın olması tesadüf değil. Çocukların gözleri önünde kadınların öldürülmesi hangi ahlaka sığar? Bu dava hukukun davasıdır. Hukuk kazanacak diye inanıyoruz."

Derneğin avukatlarından Esin Yeşilırmak, bianet’e yaptığı açıklamada Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nu 280’e yakın avukatın savunacağını söyledi. Katledilen kadınların aileleri de davaya müdahil olmak istiyor.

5 EKİM'E ERTELENDİ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’nin kapatılmasına yönelik dava, 36 barodan 280 avukatın müdahillik talebi reddedilerek 5 Ekim 2022 tarihine ertelendi. (Kısa Dalga)

Gündem