Kadın üyeler gelmeyince Sakarya Barosu Yönetim Kurulu toplantısından “Erkek Hakları Merkezi” kurulması kararı çıktı

Kadın üyeler gelmeyince Sakarya Barosu Yönetim Kurulu toplantısından “Erkek Hakları Merkezi” kurulması kararı çıktı
Kadın üyelerin gelmediği Sakarya Barosu Yönetim Kurulu toplantısında oy çokluğuyla "Erkek Hakları Merkezi" kurulması kararı alındı.

Sakarya Barosu'nun kadın yönetim kurulu üyelerinin katılmadığı bir yönetim kurulu toplantısında “Erkek Hakları Merkezi” kurulması kararı çıktı. Kararın ardından üyelere atılan mesajla merkeze üyelik çağrısı yapıldı.

Sendika.org'da yer alan habere göre karara Sakarya Barosu’nun kadın başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız ve 2 yönetim kurulu üyesi ret oyu kullandı. Ancak 5 erkek yönetim kurulu üyesinin olumu yönde oy kullanmasıyla oy çokluğuyla karar alındı.

'Erkekler cinsiyetlerinden dolayı hak ihlaline uğramıyor'

Konuya dair konuşan Toplumsal Hukuk Kadın’dan Av. İlayda Doğa Karaman, şaşkınlık içinde olduklarını ifade etti. Erkeklerin cinsiyetlerinden dolayı herhangi bir hak ihlaline uğramadığını ifade eden Karaman, dilekçenin henüz yayınlanmadığını, hangi ihtiyaçtan dolayı böyle bir merkez kurulduğunu anlamlandıramadıklarını ekledi. Karaman, şaşkınlığın yanı sıra erkekliğin vücut bulduğu karara karşı öfke duyduklarını da ifade etti.

'Hukuken mümkün değil'

Karaman ayrıca kararın geçerli bir karar olmadığını da söyledi. Avukatlık Kanunu’nun 93. maddesini işaret eden Karaman, “Bu durumda üye tam sayısının salt çoğunluğu sağlanamadığından aslında böyle bir merkezin kurulması da hukuken mümkün olmayacaktır” dedi.

Gündem