Kaftancıoğlu'ndan İstanbul'da tedavi gören madencilere ziyaret

Kaftancıoğlu'ndan İstanbul'da tedavi gören madencilere ziyaret
CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Amasra’daki maden faciasından yaralı olarak kurtarılarak Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne sevk edilen işçileri ziyaret etti.

Hastane yetkililerinden bilgi alan Kaftancıoğlu, yaralı yakınlarıyla da görüştü. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Başhekim Prof. Dr. Nurettin Yiyit’i arayarak işçilerin durumu hakkında bilgi aldı.

Bartın’ın Amasra ilçesindeki kömür madeni ocağında dün akşam meydana gelen patlamada yaralı olarak kurtarılan işçilerden 6'sı İstanbul’da bulunan Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’ne sevk edildi.

Kendisi de tıp hekimi olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün hastaneye giderek yaralı işçilerin durumu hakkında yetkililerinden bilgi aldı. Kaftancıoğlu, hastane önünde yaralı işçilerin aileleriyle de bir araya geldi.

"UMARIM ACIMIZ KATLANARAK ARTMAZ"

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaftancıoğlu, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı mesajını iletti, yaralılara acil şifa diledi. “Umarım acımız katlanarak artmaz. Buradaki yaralı arkadaşlarımız en kısa sürede, hekim arkadaşlarımızın çabasıyla sağlıklarına kavuşur” diyen Kaftancıoğlu, 5 işçinin durumunun ağır olduğu yolundaki bilgilere ilişkin ise “Durumlarına dair tıbbi bilgileri hastanedeki hekim arkadaşlar bilgilendirme yapacaktır” dedi.

Kaftancıoğlu, işçilerin Bartın'a daha yakın bir hastane yerine neden İstanbul'a getirilmiş olacağı yönündeki bir soru üzerine ise “Mutlaka gerekiyordur. Çünkü her hastanenin farklı teknik imkânları var. Mutlaka o düşünülerek getirilmiştir diye söyleyebilirim” diye konuştu.

İŞÇİ YAKINI: DURUMU İYİ Mİ, KÖTÜ MÜ DİYE BİZİ BİLGİLENDİRSİNLER

Kaftancıoğlu’nun sohbet ettiği bir yaralı yakını da “Bizi bilgilendirsinler; iyi mi, kötü mü diye. Biz sadece bunu istiyoruz” dedi. Kaftancıoğlu da “Meslektaşlarım zaten gereğini yapıyordur. Sizleri sık sık bilgilendirmeleri konusunda talebinizi ileteceğim” karşılığını verdi.

Öte yandan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin, konaklama ve yeme- içme konusunda yaralıların yakınlarına destek verdiği bilgisi paylaşıldı.

KILIÇDAROĞLU, BAŞHEKİM PROF. DR. YİYİT İLE GÖRÜŞTÜ BİLGİ ALDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Çam ve Sakura Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit’i telefonla arayarak, hastaneye getirilen işçilerin durumu ile ilgili bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, görüşmede geçmiş olsun dileklerini de iletti. (Kısa Dalga)

Gündem