Kalın ve Altun "savaş" dedi, Reuters, "Boğazları kapatmanın önünü açabilecek söylem değişikliği" yorumu yaptı

Kalın ve Altun "savaş" dedi, Reuters, "Boğazları kapatmanın önünü açabilecek söylem değişikliği" yorumu yaptı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri harekatını 'savaş' diye nitelendirdi. Bu söylem, Reuters tarafından 'Boğazların Rus savaş gemilerine kapatılmasının önünü açabilecek bir söylem değişikliği' olarak yorumlandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri harekatını 'savaş' diye niteleyerek, Rusya'ya saldırıları durdurma çağrısı yaptı. Kalın Twitter'da şunları yazdı: "Ukrayna savaşının dördüncü gününde Cumhurbaşkanımızın çağrısını yineliyoruz. Rus saldırıları derhal durdurulmalı ve ateşkes müzakerelerine başlanmalıdır. Haksız ve hukuksuz bu savaş karşısında Ukrayna halkının daha fazla acı çekmemesi için girişimlerimize devam edeceğiz."

Reuters ise Ankara’nın Rusya’nın saldırılarının “kabul edilemez” olduğunu söylese de bugüne kadar “savaş” ifadesini kullanmadığına dikkat çekti. Kiev, Türkiye’den Rus savaş gemilerinin Karadeniz’den geçmesini engellemesini istemişti. Reuters, Kalın ve Altun’un “savaş” ifadesinin “Boğazların Rus savaş gemilerine kapatılmasının önünü açabilecek bir söylem değişikliği” olduğunu yazdı.

Gündem