Karaağaç 6 aydır aile sağlık merkezinin açılmasını bekliyor, doktor evde hizmet veriyor

Karaağaç 6 aydır aile sağlık merkezinin açılmasını bekliyor, doktor evde hizmet veriyor
Edirne’nin merkezine üç kilometre uzaklıkta bulunan Karağaaç mahallesinde yapımına 1,5 yıl önce başlanan ve 6 ay önce tamamlanan aile sağlığı merkezinin hala açılmaması tepkilere neden oldu:, “Doktor, bir evde hizmet veriyor şu an. Orada da ev sahibi artık çıkmasını istiyor."

Karaağaç mahallesinde, İl Özel İdaresi tarafından aktarılan kaynakla eski binası yıkılarak aynı yerde yeniden yapılan aile sağlığı merkezi, yer teslim protokolünden kaynaklı sorunlar nedeniyle teslim edilemiyor. Karağaç Mahallesi Muhtarı Agah Korkan, inşattı 6 ay önce tamamlanan ve tefrişatı yapıldıktan sonra beklemeye alınan aile sağlığı merkezi binasının açılması için çağrıda bulundu.






"İLK MÜDAHALE BURADA YAPILSIN"

Mahallede bulunan aile hekiminin geçici bir yerde kirada olduğunu ve tam anlamıyla hizmet veremediğini söyleyen Agah Korkan, yer sahibinin de aile hekimine kiraya verdiği evini kendisinin oturacağı gerekçesi ile geri istediğini söyledi. Agah Korkan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Burası aile sağlık merkezimizdi. Daha önce burası eski bir binaydı. Doktorlarımız, buradan çıktıktan sonra bir ev kiraladılar, orada hizmet veriyorlar. Altı ay oldu, burası bitti ama hala teslim edilmedi. Zamanın (Sağlık) Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu’na buraya bir küçük hastane tipi sağlık merkezi yapılmasını talep ettim ve gördüğünüz gibi yapıldı" dedi.

Merkezin açılması halinde akşamları bir nöbetçi doktor olup bir 112 Acil ambulansı, bir de itfaiye ekibi beklemesinin daha doğru olacağını, binanın altyapı olarak buna müsait olduğunu belirten Korkan, “Edirne’den buraya bir ambulansın veya itfaiye, polisin gelmesi 15 dakika sürüyor. Bir şey olduğunda ilk müdahale burada yapılsın. 112 Acil çok iyi olur. Eğer olursa Karaağaç halkı adına ben çok memnun olurum. Aile sağlık merkezinin biran evvel açılmasını istiyorum” diye konuştu.

"TESLİM EDİLMESİNİ İSTİYORUM"

Eski binanın 1,5 yıl önce yıkıldığını ve yerine yenisinin yapımına başlandığını belirten Muhtar Korkan, “Burası, bir aile sağlık ocağı diyemiyorum, bir hastane büyüklüğünde oldu. Akşamları da hizmet versin, çünkü hastane buradan 8-9 kilometre. Vatandaşım burada hizmet alsın; gerekiyorsa Edirne’ye, hastaneye sevk etsinler. Altı ay oldu bina biteli, Özel İdare ile Sağlık Müdürlüğü arasındaki teslim etme olayından dolayı bekliyoruz. Göründüğü kadar her şey bitti. Devir teslimde sorun mu var bilmiyorum. Ama bir an önce teslim edilmesini istiyorum. Doktor, bir evde hizmet veriyor şu an. Orada da ev sahibi artık çıkmasını istiyor. Ben de doktorumun sorun yaşamadan yeni yerine biran evvel geçmesini istiyorum" dedi.

(GÖKHAN TUZLADAN/ANKA)

Gündem