Karamollaoğlu'ndan 'altılı masa' açıklaması: Sözlerim çarpıtıldı, çalışmalar devam edecek

Karamollaoğlu'ndan 'altılı masa' açıklaması: Sözlerim çarpıtıldı, çalışmalar devam edecek
Saadet Partili lideri Karamollaoğlu: "İttifakların eskisi kadar önemi olmadığını söylemiştik. Bunun sebebi de iktidarın bu konuda yaptığı değişiklikler. Ancak bunun hiçbir faydası yok, hiçbir önemi yok demedik. 6'lı masa çalışmaları bundan sonra da devam edecek."

Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu, altılı masaya ilişkin "6'lı masanın eskiden olduğu gibi büyük bir önemi kalmadı" ifadelerinin çarpıtıldığını söyledi.

Karamollaoğlu "Seçime koalisyon olarak mı gireceksiniz?" sorusuna karşılık ,"Koalisyon diye bir şey yok artık aslında. Yani 6'lı masa benim kanaatimce devam eder. Ama 6'lı masanın eskiden olduğu gibi büyük bir önemi kalmadı. Seçim kanununda değişiklik yapılınca yani beraber olmanın getirdiği ekstradan avantaj kalktı" yanıtını vermişti.

Bu sözleri 'altılı masada çatlak' olarak yorumlanan Karamollaoğlu, yeni bir açıklama yaptı:

"Kimse bir kelimenin hemen alıp, çarpıtılmasını yaparak, buradan bir şeyler ve yanlış neticeler çıkarmaya teşebbüs etmemeli. İttifakların eskisi kadar önemi olmadığını söylemiştik. Bunun sebebi de iktidarın bu konuda yaptığı değişiklikler. Ancak bunun hiçbir faydası yok, hiçbir önemi yok demedik. 6'lı masa çalışmaları bundan sonra da devam edecek. İster istemez bir dayanışma içerisinde. Bizim amacımız ilk kademede sistemi değiştirmek. 6'lı masanın toplantıları da bu hafta sonunda bildiğimiz gibi bizim ev sahipliğimizde yapılacak.

Bu devam edecek kanaatindeyim. İnşallah memleketimizde hayırlı bir değişiklik ve gelişme olur diye ümit ediyorum. Kimse bir kelimenin hemen alıp, çarpıtılmasını yaparak, buradan bir şeyler ve yanlış neticeler çıkarmaya teşebbüs etmemeli diye düşünüyorum."

Gündem