Kısa Dalga'ya haber podcast ödülü

Kısa Dalga'ya haber podcast ödülü
Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin bu yılki Podcast Haber Ödülü “Türkiye 2050: Gelecekte Bir Yolculuk”; “Marmara’yı Nasıl Bitirdik? Müsilaj ve Ötesi” haberleriyle Kısa Dalga’dan Mehveş Evin’e verildi. Gazeteci Ersan Atar ödülü Mehveş Evin adına aldı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) geleneksel olarak her yıl verdiği “Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri”nin töreni Ankara’da, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapıldı.

ÇGD’nin 2021 yılı ödüllerinde bu yılki Podcast Haber Ödülü’nün sahibi “Türkiye 2050: Gelecekte Bir Yolculuk”; “Marmara’yı Nasıl Bitirdik? Müsilaj ve Ötesi” haberleriyle Kısa Dalga’dan Mehveş Evin’e verildi. Mehveş Evin'in ödülünü gazeteci Ersan Atar aldı ve Evin'in mesajını okudu.

Evin'in mesajı şöyle:

"Saygıdeğer konuklar, değerli ÇGD üyeleri,

Çok istediğim halde yurtdışı seyahatim nedeniyle bu güzel törene katılamadım. Çağdaş Gazeteciler Derneği’ne, Marmara Denizi’ndeki müsilaj ve iklim krizini anlattığım iki podcast serisine verdikleri ödül için en içten teşekkürlerimi sunarım.

Bu ödül, beni onurlandırmanın ötesinde iki açıdan çok önemli: Birincisi, iklim krizi ve ekolojiyi alanında haberciliğin teşvik edilmesi. İkincisi, ilk kez ÇGD gibi değerli bir meslek kuruluşunun podcast yayıncılığına haber ödülü vermesi. Zira basın özgürlüğünün çok sorunlu olduğu ülkemizde

Podcast, gazeteciler için hem var olabilme hem kamuoyunu bilgilendirmek açısından çok önemli bir mecra.

Bu vesileyle Genel Yayın Yönetmeni Kemal Göktaş başta olmak üzere, Kısa Dalga ekibine ve ‘2050-Gelecekte Bir Yolculuk’u seslendiren Fedai Karakeçili’ye çok teşekkür ederim."

rrw.jpg

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü’ne Gazete Duvar’da kaleme aldığı yazılarıyla Bahadır Özgür değer görüldü. ÇGD’nin Dayanışma Ödülü ise 10 Ekim Katliamı'nda vefat edenlerin yakınları ve yaralananlar tarafından kurulan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’ne verildi.

TV Haber Ödülü'nün sahibi ise Akdeniz ve Ege bölgelerinde geçen yıl yaşanan orman yangınlarını aktardığı haberleriyle Halk TV muhabiri Hazar Dost oldu. 2021 yılı Haber Ödülü'nü Oda TV’deki "Kendi bakanlığına mal satan bakan” haberiyle Can Özçelik aldı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) geleneksel olarak her yıl verdiği “Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri”nin töreni Ankara’da, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapıldı.

ÇGD’nin 2021 yılı ödüllerinde Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü’ne Gazete Duvar’da kaleme aldığı yazılarıyla Bahadır Özgür değer görüldü. ÇGD’nin Dayanışma Ödülü ise 10 Ekim Katliamı'nda vefat edenlerin yakınları ve yaralananlar tarafından kurulan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’ne verildi.

Gazete Duvar'da yer alan haberde, TV Haber Ödülü'nün sahibi ise Akdeniz ve Ege bölgelerinde geçen yıl yaşanan orman yangınlarını aktardığı haberleriyle Halk TV muhabiri Hazar Dost oldu. 2021 yılı Haber Ödülü'nü Oda TV’deki "Kendi bakanlığına mal satan bakan” haberiyle Can Özçelik aldı.

Karikatür Ödülü Gazete Pencere’den Bülent Çelik’e, Sayfa Tasarım Ödülü ise BirGün Gazetesi’nden "Covid-19 pandemisinden kaynaklı yaşanan ölümlere ilişkin birinci sayfa" tasarımıyla Barış Can Sarıkaş’a verildi.

Orhan Koloğlu İnceleme Araştırma Ödülü’nün bu yılki sahibi Kelime Ata olurken, Belgesel Ödülü’nü Seda Gökçe kazandı. Mahmut Tali Öngören TV Program Ödül’ü ise "Gündem Özel-Yerli Tohum Nasıl Bitirildi” programıyla Halk TV’den Sorel Dağıstanlı’ya verildi. (Kısa Dalga)

Gündem