Konya'da Binali Yıldırım'a tepki: Şu ekonomiye bir el atın, millet perişan

Konya'da Binali Yıldırım'a tepki: Şu ekonomiye bir el atın, millet perişan
Konya'yı ziyaretinde Binali Yıldırım'ın sözünü kesen bir vatandaş, "20 senedir size oy veriyorum, şu ekonomiye bir el atın. Hep yukarıda kalındı, alt kısma inilsin artık. Millet vallahi perişan" dedi.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, beraberinde Konya Valisi Vahdettin Özkan, AKP Konya İl Başkanı Hasan Angı ve bazı milletvekilleriyle birlikte Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre, 20 yıldır AKP'ye oy verdiğini söyleyen bir yurttaş Binali Yıldırım'a, “Başkanım ekonomi ekonomi…Millet vallahi perişan. 20 senedir size oy veriyorum. Bir AK Partili olarak söylüyorum şu ekonomiye bir el atın. Vallahi millet perişan” siteminde bulundu.

AKP'li Cihanbeyli Belediyesi'nin uyguladığı 18 uygulamasına tepki gösteren başka bir yurttaş ise “Bin lira maaşla biz ödeyemeyiz. Bu arsaları da ödeyemeyiz. O zaman belediye gelecek elimizden alacak” ifadelerini kullandı. Binali Yıldırım ise yurttaşa, "Merak etme bunlar çözülür” yanıtını verdi.

18 UYGULAMASI NEDİR?

18 uygulaması özellikle mülk sahipleri ya da imar işiyle ilgilenen kişiler tarafından merak edilen uygulamalardan biridir. 18 uygulaması ile mevcut olan adalar ya da parseller imar planına göre ayrılır ya da birleştirilir. Bu uygulamada imar sınırları içinde olan üzerinde yapı olan ya da olmayan arazilerin, arsaların rıza alınmaksızın uygulamaya tabi tutulmasıdır. Bu uygulamadaki asıl amaç mevcut alanların imarda belirtildiği şekilde birleştirilmesi ya da ayrılmasıdır.

Gündem