Köpeğin kürekle öldürülmesinde 'ceza indirimi'nin gerekçesi açıklandı

Köpeğin kürekle öldürülmesinde 'ceza indirimi'nin gerekçesi açıklandı
Kürekle köpeğin öldürülmesi davasında cezasında indirim yapılan sanıkların 'suça meyilli olmadığı' belirtilirken, indirim için çok sayıda neden sıralandı.

Konya'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde köpeğin kürekle öldürülmesine ilişkin açılan davada sanıkların cezasındaki indirimin gerekçesi açıklandı.

Mahkeme, sanıklar Murat Bacak ve Sefa Çakmak'a verdiği 1'er yıl hapis cezasını 'nitelikli hal' gerekçesiyle 6 ay artırmış, sonra da 3 ay indirime gitmişti.

Mahkeme kararının gerekçesinde, indirime, sanıkların pişmanlıkları, hapiste geçirdikleri süre ve kişiliklerinin etkili olduğu kaydedildi.

Kararda şöyle dendi: "Murat Bacak ve Sefa Çakmak'ın adli sicil kayıtlarında sabıkalarının bulunmadığı, Bacak ve Çakmak'ın aşamalarda alınan savunmalarında üzerlerine atılı suçu kabul ettikleri ve eylemleri nedeniyle pişmanlıklarını dile getirdikleri, sanık Bacak ve Çakmak'ın rehabilitasyon merkezinde ya da dışarıda herhangi bir suça karıştığına ya da rehabilitasyon merkezinde hayvanlara konu eyleme benzer başka eylemleri olduğuna dair bir beyan ya da belgenin dosyaya yansımadığı, bu itibarla sanıkların suça meyilli bir kişiliğe sahip oldukları kanaatine varılmadığı, ayrıca cezaevinde tutuklu olarak kaldıkları süre de göz önüne alınarak sanıkların bir daha suç işlemeyecekleri hususunda olumlu bir kanaate varılmıştır." (DHA)

Gündem