Kulis: Bülent Arınç'ın ekonomi eleştirilerine AKP'de destek verenler var

Kulis: Bülent Arınç'ın ekonomi eleştirilerine AKP'de destek verenler var
Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın ekonomik durumu eleştirdiği sözlerine AKP'de de tartışılıyor. Parti içinde "Gerçekleri söyledi" diyerek Arınç'a destek olanlar olduğu belirtiliyor.

“Her gün ihtiyaç maddelerine zam geliyor ve enflasyon resmi rakamlarla yüzde 60’ı bulmuşsa, milleti hitabetle coşturamaz, konuşmayla aldatamazsınız” diyen eski Bülent Arınç’ın sözleriAKP’de tartışmalara neden oldu.Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi ve eski TBMM Başkanı Arınç, “Başarılı olamazsak, seçim sonuçlarından çok emin değilim” demişti.

"BU SEFER FARKLI"

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu imzalı kulis habere göre Arınç’ın çıkışları AKP içinde zaman zaman tartışmalı bulunsa da ekonomiye yönelik son çıkışıyla ilgili “Bu seferki açıklamaları başka” yorumları yapılıyor. Partide, Arınç’ın sözleriyle ilgili şu görüşler dillendiriliyor:

“Sahaya indiğimizde bir gerçek var. O da resmi rakamlara yansıyan yüzde 60’lık enflasyon ve zamlar. Nerede, kiminle konuşursanız konuşun, herkesin derdi aynı: geçim. Parti olarak vatandaşların yaşadığı sıkıntıyı en aza indirmek için atılması gereken her ne adım varsa, hepsini yapıyoruz. Asgari ücretlilere zam yaptık. Elektrik ve doğalgaz faturalarında vatandaşı rahatlatmak için devlet belli oranda yükü üzerine alıyor. Ancak her şeye rağmen evet, hâlâ enflasyon yüksek. Bu gerçeği görüyoruz. Arınç da bu gerçeğe işaret etti.”

Partide, 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesine “kesin gözüyle bakılıyor.” Ancak enflasyonun bu şekilde devam etmesi halinde halkın sandıkta AKP’ye “fatura kesebileceği” de konuşuluyor, “Enflasyon oranını aşağıya çekemezsek 2023’te zorlanırız. Seçmen cebine yansıyana bakar ve sandıkta kararını ona göre verir” değerlendirmesi yapılıyor. Erdoğan ile AKP’nin arasında “oy farkı olduğu” da dillendiriliyor.

HABERİN TAMAMI

Gündem