Kulis: Erdoğan, kurmayların çalışmasını yetersiz buldu, teklif tamamlanamadı

Kulis: Erdoğan, kurmayların çalışmasını yetersiz buldu, teklif tamamlanamadı
CHP’nin teklifine anayasa değişikliğiyle yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kurmaylarının hazırladığı teklifi “yetersiz bulduğu” belirtildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü ve kıyafetle ilgili yasa teklifine Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliği çağrısıyla yanıt vermişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da çalışmalara başlandığını duyurmuştu. Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Anayasa değişikliğinin LGBTİ+'larla ilgili olacağını açıklamıştı.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun kulis haberine göre , Erdoğan’a kabine toplantısında başta Adalet Bakanlığı olmak üzere AKP’li hukukçuların da katılımıyla hazırlanan anayasa değişikliği teklifi sunuldu.

Ancak Erdoğan’ın hazırlanan teklifi “yetersiz bulduğu ve çalışmaların devam etmesini istediği” belirtilirken AKP içinde de teklifin “sadece başörtüsü serbestisini içermesi gerektiği” ve “sadece başörtüsü değil, aile yapısını koruyan madde de eklenmeli” tartışmaları yapılıyor.

AKP içinde bir diğer grup ise teklifin “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın altını çizdiği gibi ailenin bütünlüğünü koruyan maddeleri içermesi gerektiğini” savunuyor. CHP’nin, teklif üzerine kamuoyuna “Samimi değiller” şeklinde kullanacağı argümanın “geçersiz olacağını” savunan bazı AKP’li kurmaylar da “Eğer başörtüsü teklifinde samimilerse, gelsinler hep birlikte ailenin bütünlüğünü de koruyan bir düzenlemeyi TBMM’den çoğunlukla geçirelim” diyor.

Erdoğan’ın hazırlanan yasa teklifinde “daha vurucu ifadelerin yer alması gerektiğini istediği” de iddia ediliyor. Teklifin sadece “başörtüsü serbestisi” üzerine mi yoksa aile bütünlüğünü de içine alan maddelerle mi sunulacağı konusunda ise son noktayı Erdoğan koyacak. Adalet Bakanlığı ve AKP’li hukukçular, önümüzdeki günlerde bir kez daha teklifi Erdoğan’ın bilgisine sunacak.

Gündem