Kültürhane beşinci yılını kutluyor: Beş Yıl Önce 10 Yıl Sonra

Kültürhane beşinci yılını kutluyor: Beş Yıl Önce 10 Yıl Sonra
Kültürhane 5. Yaşını “5 Yıl Önce 10 Yıl Sonra” etkinlikleri ile kutluyor. 22 Ekim Cumartesi günü yapılacak “Hafıza ve Hayal Buluşması”nda Kültürhane dostları bir araya geliyor..

Kültürhane, 2017 yılında Mersin'de Pozcu Dikenliyol’da kuruldu. Bugüne kadar sergi, sinema, söyleşi, imza günü, atölye çalışması, dinleti, festival ve video çalışmaları gibi pek çok farklı alandan etkinliği hayata geçiren ve binlerce ziyaretçi ağırlayan Kültürhane beşinci yılı vesilesiyle kendisi için yapılan bir dayanışma sergisine ev sahipliği yapıyor.

Nida Karaytuğ Mert ve Veli Mert’in küratörlüğünü yaptığı sergide Mersin’de yaşayan sanatçılar Ahmet Yeşil, Veli Mert, Aynur Sakuçoğlu, Melip Apa, Taner Tunga, Hatice Karadağ, Lorin Nakkaş, Derya Gözükızıl, İdris Eşkil, Hasan Basri İnan, İbrahim Tokaslan, Dönay Öniş, Zeynep Güray Can, Onur Çetin, Bengisu Muazzez Kurtuluş’un eserleri yer alıyor. Sergi 22 Kasım 2022 tarihine kadar açık kalacak.


Ayrıca Kültürhane’nin kurulduğu ilk günlerde dikilen ve yıllar içinde büyüyen zeytin ağacının ilk mahsulleri de minik kavanozlarında Kültürhane’nin destekçileri ile buluşacak.

Gündem