Levent Gültekin: ÖTV açıklaması Kılıçdaroğlu'nun iktidar çevrelerinden bilgi aldığını gösteriyor

Levent Gültekin: ÖTV açıklaması Kılıçdaroğlu'nun iktidar çevrelerinden bilgi aldığını gösteriyor
Gazeteci Levent Gültekin, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun araçlarda ÖTV indirimi ile ilgili açıklamasının ardından konuyla ilgili Resmi Gazete'de genelge yayınlanmasını "iktidar çevrelerinden bilgi alıyor" diye yorumladı.

Diken gazetesi yazarı Levent Gültekin, muhalefetin "Biz söyledik iktidar yaptı” söyleminin muhalefete zarar verdiğini söyledi.

Gültekin aynı zamanda Kılıçdaroğlu'nun videoda söylediği "araçlarda ÖTV'yi indireceğim, araç almayı erteleyin" cümlelerinden sonra, iktidar içerisinden bilgi aldığını iddia etti.

Gültekin'in yazısında ilgili bölüm şöyle:

"Bir parti liderinin çıkıp sıklıkla, 'Ben söyledim iktidar yaptı, ey iktidar size daha çok şey yaptıracağım' tarzı cümleler kurmasının, toplum nezdindeki ağırlığına ciddi anlamda gölge düşürdüğünü düşünüyorum.

Son olarak CHP liderinin araçlarda ÖTV indirimi açıklamasıyla bu durum daha tuhaf bir hal aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde bir video yayınıyla insanlara, ‘araçlarda ÖTV’yi indireceğini, bu nedenle araba almayı bir süre ertelemelerini’ söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasından birkaç saat sonra Resmî Gazete’de bir genelge yayınlanarak araçlardaki ÖTV oranını belirleme yetkisi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a verildi.

Görünen o ki Kılıçdaroğlu, iktidar çevrelerinden bilgi almış ve bir anlamda ön almak için, yani 'Ben dedim, onlar yaptı' söylemini daha da kuvvetlendirmek için böyle bir açıklama yapma ihtiyacı duymuş. Zaten CHP’liler de bir bilgi geldiğini doğruluyor."

Gündem