Meclis'te 'Abdülhamit' tartışması: O metni büyükelçiler mi verdi?

Meclis'te 'Abdülhamit' tartışması: O metni büyükelçiler mi verdi?
TBMM Genel Kurulu'nda, İstanbul Finans Merkezi Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin görüşmeleri sırasında tartışma çıktı.

TBMM Genel Kurulu'nda, İstanbul Finans Merkezi Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin görüşmeleri sırasında tartışma çıktı. CHP Kırıkkale Milletvekili Türabi Kayan, hükümetin ekonomik politikalarını eleştirirken, "Ülke açlıktan kırılırken Abdülhamid-i Sani gidip borsada oynuyordu, gidip ülkesinin topraklarını kendisine tapuluyordu. Siz bu finans merkeziyle kendi kara paralarınızı dışarıya kaçırmak mı istiyorsunuz?" dedi. AKP İstanbul Milletvekili Eyüp Özsoy, "O metni büyükelçiler mi verdi eline? Yunanistan'ın büyükelçisi mi verdi onu eline, kim verdi? Hangi ülkenin büyükelçisinden aldın onu?" diye tepki gösterdi.

MHP Grup Başkanvekili Muhammet Levent Bülbül de, CHP'li Kayan'ın sözlerini eleştirerek, "Cumhuriyet Halk Partili hatip, cennet mekan Sultan Abdülhamid Han için birtakım Osmanlı topraklarını kendi şahsi mülkü haline çevirme noktasında ve tapularını kendi üzerine alma hususunda ve kendisini devamlı borsa oynayan bir kişi olarak tarif etmek suretiyle kanaatimizce çok yanlış bir ifadede bulunmuştur" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç da tepki göstererek, "II. Abdülhamid Han'la ilgili sözlerini kabul etmemiz mümkün değildir. II. Abdülhamid Han Osmanlı'nın en zor zamanında uzun süre hükümdarlık yapmış ve çok büyük mücadeleler yapmış, bizim tarihimizde gururla bahsettiğimiz bir değerimizdir. O'na, bu kürsüden hakaret edilmesini elbette ki kabul edemeyiz" diye konuştu. (DHA)

Gündem