Memur ve emekli maaş farkları ödenmeye başlıyor: Ne kadar ödenecek?

Memur ve emekli maaş farkları ödenmeye başlıyor: Ne kadar ödenecek?
Memurlar ve memur emeklileri 15 Ocak'ta toplu sözleşme ve enflasyon farkından kaynaklanan yüzde 16,48 oranında zamlı maaş aldılar. Zammın kalan 13,52 puanlık kısmı da bugünden itibaren ödenmeye başlayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, memur ve emekli maaş farklarının hesaplara bugünden itibaren yatırılacağı belirtti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı almakta olanların 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan aylık farkı ile 15 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan ek gösterge fark tutarları, aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek 27 Ocak 2023 Cuma günü ödenmeye başlanacaktır.

Memur ve emekli maaş farkları ne kadar olacak?

Aylıklarını her ay alanlara; Ocak ayı olmak üzere 1 aylık tutarında, aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan; 1. Grupta Kasım-Aralık-Ocak döneminde aylık alanlara 1 aylık tutarında, 2. Grupta Aralık-Ocak-Şubat döneminde aylık alanlara 2 aylık tutarında, 3. Grupta Ocak-Şubat-Mart döneminde aylık alanlara 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirilmiştir. Bu kapsamda 2.384.079 kişiye ek gösterge farkı dahil ödenecek fark tutarı 7,8 Milyar TL'dir." (Kısa Dalga)

Gündem