Mücella Yapıcı'nın kızı Cansu Yapıcı: Annem ‘72 yaşında kadın neden cezaevinde’ lafına kızıyor

Mücella Yapıcı'nın kızı Cansu Yapıcı: Annem ‘72 yaşında kadın neden cezaevinde’ lafına kızıyor
Gezi Davası'nda 18 yıl hapis cezası verilen mimar Mücella Yapıcı'nın kızı Cansu Yapıcı: Annem, 'Mücella Yapıcı 72 yaşında neden cezaevinde?” denmesine içerleniyor. Diyor ki, "71 yaşındayım, 2 Mayıs’ta 72 olacağım."

Gezi Davası'nda 18 yıl hapis cezası verilen mimar Mücella Yapıcı'nın kızı Cansu Yapıcı, "Annem en çok şuna içerliyor, “Mücella Yapıcı kaç yaşında? Neden cezaevinde, Mücella Yapıcı 72 yaşında neden cezaevinde?” böyle söylenmesine içerleniyor. Diyor ki 71 yaşındayım, 2 Mayıs’ta 72 olacağım…" dedi.

'DIŞARIDA NE OLDUĞUNU, DESTEKLERİ MERAK EDİYOR'

Bianet'ten Evrim Kepenek'e konuşan Cansu Yapıcı "Yarın göreceğim annemi, evet heyecanlıyım. O ise şunu merak ediyor dışarda ne oluyor? Destekleri merak ediyor. Giden avukatlar için kısa bir rapor hazırladım ona bilgi aktarsınlar diye" ifadelerini kullandı.

'TOTEM YAPTIK, ÇANTA HAZIRLAMADIK'

Cansu Yapıcı, "Kaderin bir cilvesi sanki hissedilecek her şeyi hissetmiştik. Diğer davalardaki olduğu gibi duygumuz yoktu bu duruşmada. Bu sefer çanta hazırlamadık. Silivri’de beraat ettiklerinde öncesinde çanta hazırlamadık ve bunu totem yaptık hiçbir şey hazırlamadan gittik birçok kez davaya, bu davaya da öyle yaptık, bu kez tutuklandı" diye konuştu.

HABERİN TAMAMI

Gündem