Muğla Milletvekili Mürsel Alban: CHP iktidarında yayla ve koylarla ilgili geriye dönük inceleme yapılacak

Muğla Milletvekili Mürsel Alban: CHP iktidarında yayla ve koylarla ilgili geriye dönük inceleme yapılacak
CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Ege, Karadeniz ve Akdeniz’de orman, yayla ve koyların giderayak 49 yıllığına kiralandığını söyleyerek, "Seçime çok az kaldı. Bunları unutun" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Muğla ili, Bodrum ilçesi, Ortakent Mahallesi’nde yer alan 14 adet parsel olmak üzere toplamı 439 bin 803 metrekare yüzölçümlü taşınmaz, bir bütün halinde 4046 sayılı kanun hükümleri kapsamında ‘satış’ yöntemiyle özelleştirilecek.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, orman, yayla ve koyların özelleştirilmesine ilişkin kararların iktidara geldiklerinde değiştirileceği mesajını verdi. "Muğla’nın, ülkemizin ormanları yine yandaşlara peşkeş çekilmeye devam ediliyor" diyen Alban, şunları ifade etti:

'O BİR YILDA TALAN DEVAM EDİYOR'

"Geçen yıl Turizm Teşvik Kanunu çıktığı zaman, Turizm Bakanı’na bu yetkiler verilebilirse neler yapılabileceğini anlatmıştım. Ama aradan bir yıl geçti. O bir yılda bugün Bodrum’dan başlanmak üzere Karadeniz’in yaylaları, Akdeniz’in yaylaları, koyları, Muğla’nın ormanları talan edilmeye devam ediliyor.

'ELİNİZE NE GEÇECEK?'

Bunlar küçük yerler değil. 677 bin metrekareler, 439 bin metrekareler ve daha büyük büyük alanlarda ormanların tamamı turizm alanı ilan edildi. Buralar 49 yıllığına yandaşlara verilmeye devam ediliyor. Yeni bir haber; 49 yılın üstüne Cumhurbaşkanı Kararı ile 25 yıl daha ekleniyor. Yani 75 yıla çıkartılıyor. Çok üzücü bir şey. 75 yıllık bir kiralama veya 75 yıllık o güzelim doğayı, ormanları, koyları yandaşlara böyle verme ile elinize ne geçecek?

'ÖZELLEŞTİRMELER İNCELEMEYE ALINACAKTIR'

Siz şimdi bunları veriyorsunuz giderayak. Kaldı şurada 11, 12 ayınız. 12 aya kadar nereyi verirsek karlı mı sayacaksınız kendinizi? Buraları veriyorsunuz ama şunu unutmayın. CHP’nin iktidarında bu uzun vadeli verdiğiniz yerlerle ilgili ve özelleştirmeler ile ilgili kesinlikle ama kesinlik geriye dönük bir inceleme başlatılacaktır. Bu verdiğiniz, özelleştirmeler incelemeye alınacaktır.

'SEÇİME ÇOK AZ KALDI, BUNLARI UNUTUN'

Bence şöyle yapın; zaten seçime çok az kaldı. Bu zamanda siz buraları kendi yandaşlarınıza veriyor, ömür boyu bir yatırım sanıyorsanız bunları unutun. Bodrum’daki ormanları, Karadeniz’deki yaylaları, Akdeniz’deki yaylaları uzun vadeli böyle verirseniz bu art niyetliliktir, bu doğaya ihanettir, cinayettir. Bir beşli çete veya ona daha eklenecek bir gruplara bu cennet koyları vererek 677 bin metrekarelik alana imar planı yaptırırsanız turizmde bu ülkeyi bitirirsiniz." (ANKA)

Gündem