Mustafa Sarıgül bu kez Diyarbakır'da cezaevi önünde af çağrısı yaptı

Mustafa Sarıgül bu kez Diyarbakır'da cezaevi önünde af çağrısı yaptı
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Diyarbakır'da kapalı ceza infaz kurumu önünde af çağrısı yaptı. Sarıgül geçen hafta da Maltepe Cezaevi önünde çağrı yapmıştı.

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, dün akşam saatlerinde Diyarbakır'a geldi. Sarıgül ve beraberindekiler kentte bulunan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde gazetecilere açıklama yaptı.

Sarıgül, 9 Nisan'dan bu yana af çağrısında bulunduğunu belirterek şunları söyledi: "Barış, kardeşliğe ve toplumsal huzura ihtiyaç var. Siyasi partiler olarak, bu ortamın sağlanmasına öncülük yapmalıyız. Cezaevindeki kişi sayısı Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamına ulaştı. 271 bin kapasiteli 384 ceza infaz kurumunda 314 bin tutuklu ve hükümlü bulunuyor. Bu 43 bin kişi yerlerde yatıyor demek. Bu cezaevlerinde birçok sorun var demektir.

Kader mahkumlarına bir şans verelim. Affetmek güçlü olmaktır. Devletimiz gücünü, kendine güvenini ve şefkatini göstersin. Benim derdim oy almak değil, ben özgürlük ve barış için çabalıyorum. Yine buradan, güzel ülkem Türkiye'me sesleniyorum, affet Türkiye diyorum. Kader mahkumu' dediğimiz insanların tekrar toplumla kaynaşmalarını ve aile hayatlarına devam etmelerini istiyorum. Babasına kavuşan bir yavrunun sevinci, evlat hasreti çeken bir ananın hayır duasını alsam bana yeter." (DHA)

Gündem