Önce TRT Haber spikeri, sonra Yiğit Bulut... Ulaştırma Bakanlığı'nın sorumluluğundaki yoldan İBB'yi sorumlu tuttular

Önce TRT Haber spikeri, sonra Yiğit Bulut...  Ulaştırma Bakanlığı'nın sorumluluğundaki yoldan İBB'yi sorumlu tuttular
İstanbul'da etkili olan kar yağışında ulaşımda kimi noktalarda sıkıntı yaşandı. Önce TRT Haber spikeri ardından Yiğit Bulut, İBB'yi eleştiren ve suçlayan paylaşımlar yaptı. TRT spikerine Karayolları Genel Müdürlüğü cevap verdi. Işıl Açıkkar tweet'ini sildi. İBB Basın Danışmanı Murat Ongun da Karayolları'nın cevabını Bulut'a da gönderdi.

Meteoroloji'nin günlerdin uyarısını yaptığı yoğun kar yağışı İstanbul'da etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle kentin çeşitli noktalarında ulaşımda aksamalar yaşandı.  TRT Haber spikeri Işıl Açıkkar, kar yağışı sonrası tıkanan TEM Otoyolu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni suçladı.
Açıkkar, Ulaştırma Bakanlığı'nın sorumluluk alanında bulunan bölge için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni etkiletleyerek, "İnsanlar yine yolda kaldı. Acaba tuzlasanız mı?" diye yazdı.


Ancak Açıkkar'a yanıt, yetkili olan kurum Karayolları Genel Müdürlüğü'nden geldi. Açıkkar da tweet'ini sildi.






Aynı bölgeden benzer bir paylaşımı da   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Yiğit Bulut da yaptı. Bölgenin fotoğrafını paylaşan Bulut, "Vatandaş yine perişan belediye ortada yok. Ekrem İmamoğlu vatandaş için bir güvenlik sorunu" diye yazdı. Bulut'a da yanıtı  İBB Sözcüsü Murat Ongun verdi:



Ongun, bu tweete Karayolları Genel Müdürlüğü'nün paylaşımıyla yanıt verip, "'Dolar 3 lira olursa yüzüme tükürün' diyen kişi Ulaştırma Bakanlığı'nı eleştirmişti. Bakanlığımız cevabını verdi" diye yazdı.




Gündem