Seks sitesi OnlyFans'ın Meta'ya rüşvet verdi iddiası: Rakip yıldızlara 'terör' işareti konuldu

Seks sitesi OnlyFans'ın Meta'ya rüşvet verdi iddiası: Rakip yıldızlara 'terör' işareti konuldu
Onlyfans'ın rakip platformlarda çalışan kişilerin sosyal medyada yasaklanması için Meta'ya rüşvet verdiği iddia edildi.

Dünyanın en popüler pornografik içerik platformlarından biri haline dönüşen OnlyFans, haksız rekabet yaratmak için Meta'ya rüşver vermekle suçlandı. Açılan pek çok davaya göre platform, rakip platformlarda çalışan kişilerin sosyal medyada yasaklanması için Meta'ya rüşvet verdi.

Webtekno'da yer alan habere göre, OnlyFans, Amerika Birleşik Devletleri’nde açılan pek çok davada yetişkin içerik endüstrisinde rakiplerinin üstüne çıkmak için Meta çalışanlarına rüşvet vermek ile suçlandı.

INSTAGRAM HESAPLARI 'TERÖR İÇERİĞİ' DİYE İŞARETLENDİ

Yapılan suçlamalara göre OnlyFans, kendi kullanıcısı olmayan yetişkin içerik yıldızlarını Meta aracılığıyla ‘terörist’ listesine ekliyordu. 2018 yılında yapıldığı iddia edilen bu aksiyon nedeniyle OnlyFans rakibi platformları kullanan bazı yıldızlar, Instagram hesaplarının ‘terör içeriği barındırıyor' şeklinde işaretleniyor, tüm işinin ve gelirinin düştüğünü görüyordu.

Bununla birlikte kullanıcılar, sadece Instagram ya da Facebook’ta bu şekilde işaretlenmiyordu. İddiaya göre verilen rüşvet karşılığında Meta çalışanları, bu hesapların terör içerikli olduğu bilgisini Microsoft, Twitter, Google ve YouTube ortaklığıyla kurulan Global Internet Forum to Counter Terrorism’e (Terörle Mücadele için Küresel İnternet Forumu) de sunuyordu.

TÜM PLATFORMLARDA GÖLGE YASAKLAMA

Bu bilginin ortak platforma eklenmesiyle birlikte yıldızların hesapları sadece Instagram’da değil, diğer tüm platformlarda işaretleniyordu. İşaretlemeyle birlikte hesaptaki içerikler neredeyse hiçbir kullanıcıya gösterilmeyecek şekilde kullanıcının haberi olmadan gölge yasaklamaya maruz bırakılıyordu.

Davaların bazılarında söz konusu rüşvet trafiğinin nasıl gerçekleştiğine dair de bazı iddialar yer aldı. Bu iddialardan birine göre rüşvet, OnlyFans’ın çatı şirketi Fenix International tarafından gizli bir Hong Kong alt kuruluşu üzerinden Meta çalışanları tarafından açılan Filipinler’deki offshore banka hesaplarına aktarılıyordu. Rüşvet alanlar arasındaysa ‘en az’ bir üst düzey yönetici vardı.

OnlyFans, Meta ve Terörle Mücadele için Küresel İnternet Forumu’ndan açıklama geldi:
Söz konusu iddiaların kendilerine yöneltilmesi üzerine BBC’ye cevap veren üç şirket, şu ifadeleri kullandı:

'İDDİALAR TEMELSİZ'

OnlyFans: “Bu davaların açıldığını biliyoruz. Bu iddiaları destekleyen herhangi bir kanıttan haberdar değiliz. İddia edilen katılımcılar, bu davaların hiçbir dayanağı olmadığını alenen beyan etmişlerdir.”

Meta: “Bu iddialar temelsizdir ve gerektiğinde onları dava bağlamında ele alacağız.”

Terörle Mücadele için Küresel İnternet Forumu (GIFCT): “GIFCT karma paylaşım veritabanının şeffaflığını ve gözetimini geliştirmeye yönelik devam eden çalışmalarımız, paydaşlarımızla kapsamlı bir etkileşimin sonucudur ve bu iddialarla hiçbir bağlantısı yoktur.”

Gündem