Orman yangınlarına ilk tedbir: Giriş yasak

Orman yangınlarına ilk tedbir: Giriş yasak
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Asıl olan yangınlar çıkmadan ormanlarda gerekli tedbirleri almaktır. Belirli tarihlerde ormanlara girişleri yasaklayacağız " dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, geçtiğimiz yıl meydana gelen orman yangınlarını hatırlatarak, "Türkiye’de yılda 3 binin üzerinde orman yangını oluyor. Bunlardan sadece 10-15’i gündeme geliyor. Diğerleri cefakar orman personellerimiz tarafından söndürülüyor" dedi.

"Bu çerçevede orman yangınlarını duyduğunuzda endişelenmeyin" diyen Bakan Kirişçi sözlerine şöyle devam etti: "Gerekli çalışmalar eksiksiz, noksansız sürdürülüyor. Bu yıl envanterimize 55 helikopter, 20 tanede söndürmede kullanılacak uçaklarla ilgili bir makine ekipman yönünden hizmet veren Orman Genel Müdürlüğümüz olacak.

Asıl olan yangınlar çıkmadan ormanlarda gerekli tedbirleri almaktır. Bu çerçevede de biz Orman Genel Müdürlüğü olarak bu yangınların olmaması adına birtakım tedbirler de almak zorundayız. Bu kapsamda belirli tarihlerde ormanlara girişleri yasaklayacağız. Vatandaşlarımızın piknik olarak kullandıkları alanlar da dahil bazı tedbirleri almak zorundayız." (DHA)



Gündem