ÖSYM'den yeniden yapılacak KPPS için saat uyarısı

ÖSYM'den yeniden yapılacak KPPS için saat uyarısı
2022-KPSS Lisans Genel Kültür-Genel Yetenek oturumları için adaylar saat 10.00'dan, 2022-KPSS Eğitim Bilimleri oturumu için de saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

ÖSYM, 18 Eylül Pazar günü yeniden yapılacak KPSS ile ilgili "2022-KPSS Lisans adaylarımızın dikkatine" başlığıyla açıklama yaptı.

ÖSYM'nin sosyal medya hesabında yer alan açıklamaya göre adaylar, sınava girebilmek için Sınava Giriş Belgesi ile fotoğraflı nüfus cüzdanını, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunu yanında bulunduracak.

Bu belgelerin dışında Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe ve mavi kartlar, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı veya kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

"İNCELEMENİN SONUÇLARINI PAYLAŞACAĞIZ"

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 2022 KPSS'de çıkan bazı sorulara yönelik iddialarla ilgili kurulun incelemelerini tamamladığını belirterek "Önümüzdeki günlerde Genel Kurulumuzdan bu inceleme sonucu geçecektir. Bir haftaya veya 15 güne kadar bu incelemenin sonuçlarını paylaşmış olacağız" demişti.

Gündem