Perinçek: "Ben de asgari ücretliyim, enflasyon asgari ücreti alıp götürüyor"

Perinçek: "Ben de asgari ücretliyim, enflasyon asgari ücreti alıp götürüyor"
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Enflasyon asgari ücreti alıp götürüyor o yüzden 6 ayda bir belirleme olabilir" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Haber Global'de katıldığı programda  "Asgari ücretliye asgari ücret soruyorsunuz. Ben de bir asgari ücretliyim. Ben de işçi emeklisi alıyorum. Kişisel hayatıma değil de Türkiye ekonomisine bakıyorum" dedi. Perinçek özetle şunları söyledi:

"İşçi ve emekçilerimizin iyi koşullarda yaşaması lazım. Talep de önemli. Asgari ücretin piyasayı şenlendiren etkileri de var. Enflasyon bayağı yükselecek. Benim için önemli olan Türkiye üretim ekonomisine geçecek mi? Ama tabii, beklenenden daha fazla artış oldu.

Enflasyon asgari ücreti alıp götürüyor o yüzden 6 ayda bir belirleme olabilir. Bir de işverenler tarafından da değerlendirmek lazım. Bakalım işverenler ne diyorlar? Çünkü maliyetlere de yansıyacak. Başka iş yerleri de kapanacak mı?"

"İhracat yapmayan bir ekonomi olmaz. Ancak ihracat odaklı bir ekonomi bizi ithalat patlamasına getirdi. Eğer siz Kayseri'yi, Denizli'yi Bursa'yı yok etmek suretiyle ihracat yaparsanız ülkedeki ekonomi çöker. Maliyet enflasyonundan korkmayacağız. Zonguldak'taki kömürü çıkarıp Rusya'dan getirmeyeceğiz. Üretim maliyeti daha yüksek ama oradaki kömürü çıkaracağız. Aksi takdirde iflas noktasına geliyoruz. İflası sayın Cumhurbaşkanı ifade ediyor. Sürdürülemez demek, ne demek? Cumhurbaşkanı ve Bahçeli Özal modelinin sürdürülemez hale geldiğini söyledi. 500 milyar dolara yakın dış borcu olan bir ülke iflas noktasındadır."

Gündem