Polis baskınları ile gündem olmuştu: Abdullah için sınır dışı kararı verildi

Polis baskınları ile gündem olmuştu: Abdullah için sınır dışı kararı verildi
Ankara'da polis baskınlarıyla gündeme gelen Somali restoranı SAAB'ın işletme sahibi Muhammed İsa Abdullah için bugün sınır dışı kararı çıktı. HDP'li Gergerlioğlu, Abdullah için ülkesine dönerse ölüm tehlikesi olduğunu söyledi.

HDP Kocaeli Millletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ankara'da polis baskınlarıyla gündeme gelen Somali restoranı SAAB'ın işletme sahibi Muhammed İsa Abdullah'ın sınır dışı edilmesine karar verildiğini duyurdu.

"ÖLÜM TEHLİKESİ VAR"

Ankara Kızılay’da Somalililer tarafından işletilen ve daha önce polis baskısı nedeniyle tabelasını defalarca değiştiren Saab Cafe’nin işletme sahibi Muhammed İsa Abdullah'ın sınır dışı edilmesine karar verildi.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran HDP'li Gergerlioğlu paylaşımına İçişleri Bakanlığı'nı da ekleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Suçu Kızılay'da yasalara uygun "Saab" lokantasını işletmekti! Polisler "Kapat burayı" dedi, ırkçı ve ayrımcı her muameleye uğradı. Bugün Somalili Mohamed ABDULLAHI için sınır dışı kararı çıktı. Ülkesine dönerse ölüm tehlikesi var!"

SAAB'ın işletme sahibi Muhammed İsa Abdullah'ın sınır dışı edilmesine ODTÜ Forum ve HAK İnisiyatifi de tepki gösterdi.

ODTÜ Forum, paylaşımında; "Gerekçesiz ve ırkçı polis baskınlarının ardından, SAAB restoranın sahibi Mohamed Abdullahi için sınır dışı kararı verildi." derken, HAK İnisiyatifi ise konu ile ilgili yaptığı paylaşımda, "Kızılay’da Saab Lokantasını işleten ve bir süredir polislerin keyfi muamelesi ile taciz edilen, Somali’li Mohamed Abdullahı için sınırdışı kararı verilmiştir.Bu,işkence ve ölüm tehdidi altındakilerin geri gönderilmeme ilkesine aykırı ve keyfi bir karar olup derhal vazgeçilmelidir" ifadelerine yer verdi.

Gündem