Polisten HDP'li Başaran'a 'Seni çivilerim’ tehdidi

Polisten HDP'li Başaran'a 'Seni çivilerim’ tehdidi
Ankara’da HDP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bırakılmak istenmesi sırasında gerginlik çıktı. Olay sırasında HDP'li vekil Ayşe Acar Başaran polis tarafından tehdit edildi.

Ankara'da HDP Genel Merkezi'nin önüne siyah çelenk bırakmak isteyen kişilerle parti görevlileri arasında gerginlik çıktı. Gerginlik sırasında kalabalık içinden polis olduğu belirtilen bir kişi, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'ı "Kes sesini, çivilerim seni valla" sözleriyle tehdit etti.

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, sosyal medyadan paylaştığı videoda yaşananlara tepki göstererek, "Milletvekilimize 'kes sesini, çivilerim seni valla…' diyen zat kimdir? Bu zatı görevlendiren ve genel merkezimizin önüne gönderen kimdir?" dedi.

HDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada ise "Polisin yönlendirmesiyle ve koruması altında partimizin önünde büyük bir provokasyona kalkışanlara asla müsaade etmeyeceğiz. HDP’nin mücadelesi dün olduğu gibi bugün de hiç bir provokasyon ve engel tanımadan sürüyor, sürecektir" denildi. (Kısa Dalga)

Gündem