Rektör Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı kurdu

Rektör Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı kurdu
Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı kurdu. 250 bin lira mal varlığı olan vakfın yönetiminde AKP’ye yakınlığıyla bilinen isimler yer aldı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan eski AKP’li Melih Bulu’ya yönelik tepkilerin ardından Bulu’nun yerine getirilen  Naci İnci,  Boğaziçi Üniversitesi için vakıf kurdu. Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı (BUVAKIF) adıyla kurulan vakfın mal varlığı, 250 bin lira olarak belirlendi. 

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar imzalı habere göre vakfın amacı, “Başta Boğaziçi Üniversitesi olmak üzere tüm yükseköğretim kurumlarının kurumsal kapasitesine destek olarak, üniversitelerin insanlığa yaptığı katkıları artırmak” olarak açıklandı.

 İnci’nin yanı sıra vakfedenler arasında üniversitenin rektör yardımcıları Gürkan Selçuk Kumbaroğlu ve Fazıl Önder Sönmez ile genel sekreter vekili Hasan Fehmi Topal, Boğaziçi mezunu olan AKP İstanbul Milletvekili İffet Polat, Mehmet Altunkılıç, Mehmet Yalçıntaş ile  Boğaziçi Üniversiteliler Derneği (BURA) ve BURA’nın başkanı Muhammed Fehim Paluluoğlu da bulunuyor. 

BUVAKIF’ın yönetim kurulu ise Boğaziçi Rektörü İnci, genel sekreter vekili Topal, BURA Başkanı Paluluoğlu, BURA Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yeşilyurt ve Mehmet Yalçıntaş’tan oluştu.  

Gündem