Restoranda yemek yedikten sonra fenalaşan aile: Ege'den iyi haber var

Restoranda yemek yedikten sonra fenalaşan aile: Ege'den iyi haber var
Belçika'dan tatil için Didim'e gelen Mercankaya ailesi restoranda yemek yedikten sonra fenalaştı. 6 yaşındaki Ece Melisa hayatını kaybederken, 4 yaşındaki Ege'nin ise durumunun iyiye gittiği haberi geldi. Rahatsızlığın nedeni henüz tespit edilemedi.

Belçika'dan tatil için Aydın'ın Didim ilçesindeki yazlık evlerine gelen emlak danışmanı 37 yaşındaki Cihan ve 33 yaşındaki Hasret Mercankaya çifti, 13 Nisan'da İzmir'in Gaziemir ilçesindeki restoranda çocukları ile yemek yedi. Daha sonra Didime'e dönen aileden anne ve çocukları 6 yaşındaki Ece Melisa ile 4 yaşındaki Ege rahatsızlandı. Didim Devlet Hastanesi'ne birkaç kez giden hastalara teşhis konulamadı.

Ece Melisa'nın 17 Nisan'da durumu ağırlaşınca aile fertleri yine aynı hastaneye gitti. Ece Melisa ile durumu daha iyi olan annesi Hasret Mercankaya, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne, Ege Mercankaya ise 1 gün sonra Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

ÖLÜM NEDENİ 'BELİRSİZ'

Hasret Mercankaya taburcu edilirken, Ece Melisa ise hayatını kaybetti. Ece Melisa'nın cenazesi, otopsinin ardından Manisa'da toprağa verildi. Ece Melisa'nın ön otopsi raporunda ölüm nedeni, 'belirsiz' olarak kayda geçti. Ece Melisa'dan alınan örneklere yapılan detaylı otopsi işleminin sonucu bekleniyor. Tedavisi süren Ege Mercankaya'nın ise sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Aile, Ege'nin kan tahlil sonucunu ve konulacak teşhisi bekliyor.

ece.jpg

Hasret Mercankaya, yaşadıklarını anlatarak, "Bir gözümüz hastanede diğeri ise adli tıpta. Merakla çıkacak sonucu bekliyoruz. Hala bir teşhis konulamadı. Bir çocuğumu yitirdim, diğerinin ölümüne dayanamam. Merakla çıkacak sonucu bekliyoruz. Az da olsa iyi bir haber geldi. Yüzde 10 çalışan kalbi, yüzde 45 çalışmaya başladı. Ancak böbrekleri şu an çalışmıyor. İnşallah güzel haberler gelecek. Çocuğum iyileşecek" dedi. (DHA)

Gündem