Sağlık çalışanlarını darp edip, tehditler savuran şüpheliye 53 yıla kadar hapis istemi

Sağlık çalışanlarını darp edip, tehditler savuran şüpheliye 53 yıla kadar hapis istemi
Sosyal mesafe uyarısı yapan hemşire, doktor ve güvenlik görevlilerini darp eden, tehditler savuran ve tıbbi cihazlara zarar veren Sefa Yusuf Selbi’ye 53 yıla kadar, yardım eden arkadaşına da 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

28 Kasım 2021 tarihinde Sefa Yusuf Selbi, arkadaşı Süleyman Kıymaz ile birlikte, rahatsızlanan annesini Ankara’da özel bir hastaneye götürdü. Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre hastanın tedavisine yönelik işlemler sürerken, görevli hemşire, Sefa Yusuf Selbi’yi ‘sosyal mesafeye uyması’ konusunda uyardı. Bu uyarı üzerine Sefa Yusuf Selbi görevli hemşire ile tartışmaya başladı ve küfür ettikten sonra, “... sizi öldürürüm, keserim” şeklinde tehdit ve hakaretlerde bulunmaya başladı. Arkadaşı Süleyman Kıymaz ile birlikte sağlık çalışanlarını darp etti, hastanede bulunan bazı tıbbi cihazlara zarar verdi. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemi an be an güvenlik kamerasına yansıdı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine şüpheliler gözaltına alındı. Sefa Yusuf Selbi ve arkadaşı Süleyman Kıymaz’ın tutuklanmasına karar verilirken, iki şüpheli bir ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.

. Hazırlanan iddianame, Sefa Yusuf Selbi hakkında ‘yaralama’, ‘görevi yaptırmamak için direnme’, ‘hakaret’, ‘tehdit’, ‘mala zarar verme’ suçlarından 53 yıla kadar, Süleyman Kıymaz hakkında ise ‘basit yaralama’, ‘görevi yaptırmamak için direnme’, ‘hakaret’, ‘mala zarar verme’ suçlarından 28 yıl hapis cezası talep edildi. 


HABERİN TAMAMI

Gündem