Saliha Aydeniz’in dokunulmazlık fezlekesi TBMM Genel Kurulu’na sunuldu

Saliha Aydeniz’in dokunulmazlık fezlekesi TBMM Genel Kurulu’na sunuldu
DBP Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılması kararına ilişkin rapor, bugün sağlık çalışanları için CHP'nin talebiyle düzenlenmesi beklenen olağanüstü toplantı öncesinde TBMM Genel Kurulu gündemine sunuldu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılması kararına ilişkin rapor TBMM Genel Kurulu gündemine sunuldu. Karar, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda oyçokluğu ile alınmıştı.

CHP VE HDP'NİN MUHALEFET ŞERHİ VAR

Komisyon, Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde geçen hafta karar vermişti. CHP ve HDP, Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmaması yönünde oy kullanarak muhalefet şerhi düşmüştü.

TBMM Genel Kurulu bugün saat 15.00’te, sağlık çalışanlarına şiddet konusunda genel görüşme ve CHP'nin bu konuda verdiği kanun teklifini görüşmek üzere olağanüstü toplantı yapacak. Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin raporun görüşülmesinin önü de, bu toplantı nedeniyle açılmış oldu.

200 KİŞİYE ULAŞILIRSA SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUNLARI GÖRÜŞÜLECEK

Öte yandan, AKP, HDP ve MHP olağanüstü toplantıya katılmayacaklarını açıklamıştı. Ancak AKP'nin, Genel Kurul’un işlemesi için gerekli 200 vekile ulaşılması halinde, kendi gündemiyle Meclis çalışmalarına katılacağı belirtilmişti. (Kısa Dalga)

Gündem