Sebahat Tuncel'in kardeşinin infazı yakıldı

Sebahat Tuncel'in kardeşinin infazı yakıldı
Cezaevinde bulunan Sebahat Tuncel'in kardeşi Erdal Tuncel'e verilen 13 yıl 6 ay hapis cezası bitti ancak "Arkadaşlarından kopmadığı" gerekçesiyle infazı yakılarak tahliye edilmedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in kardeşi Erdal Tuncel, 2010 yılında "örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Erdal Tuncel'in cezası 16 Mart’ta tamamlandı ancak Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi önünden almaya giden ailesine infazının yakıldığı gerekçesiyle tahliye edilmeyeceği söylendi.

BABA TUNCEL: KOMİK ŞEYLER VAR

Baba Fahrettin Tuncel, Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde disiplin cezası dahi almayan oğlunun tahliyesi için 16 Mart’ta Bolu'ya gittiklerini söyledi. Tuncel, "İnfazı havadan, sudan gerekçelerle yakılmış" dedi.

İnfazın yakılma gerekçesinin kendilerine daha sonradan tebliğ edildiğini belirten Tuncel, "Disiplin olarak belirttikleri şey; fazla su tüketmiş, elektrik tüketimine imtina etmemiş. Arkadaşlarından ayrı kalmamış. Zaten F Tipi Kapalı Cezaevleri 3 kişilik. Resmi olarak oğlumun infaz yakılma gerekçesi arkadaşlarından ayrı düşmediği, bu anlamda da disiplin suçu işlediği gibi komik şeyler var" diye konuştu.

HAKİM ÖNCE BOZDU SONRA TAHLİYEYİ REDDETTİ

İnfaz Hakimliği'nin kararına itirazda bulunduklarını ve verilen kararın bozulduğunu belirten Tuncel, sonrasında savcılık itirazının ardından daha önce tahliyesi yönünde karar veren aynı hakimin, bu kez "PKK'li arkadaşlarından ayrılmamıştır" gerekçesiyle tahliyenin reddine karar verdiğini söyledi. Tuncel, mevcut karara karşı da itirazda bulunduklarını söyledi. (MA)

Gündem