Evinin önünde şiddete uğrayan Serenay Sarıkaya'dan kadınlara çağrı: "Telefonunuza KADES'i indirin"

Evinin önünde şiddete uğrayan Serenay Sarıkaya'dan kadınlara çağrı: "Telefonunuza KADES'i indirin"
Oyuncu Serenay Sarıkaya, geçtiğimiz günlerde maruz kaldığı saldırıya ilişkin detayları paylaştı. Sarıkaya, "Çok ama çok üzgünüm" derken kadınları KADES uygulamasını indirmeye çağırdı.

Oyuncu Serenay Sarıkaya, geçtiğimiz günlerde İstanbul Etiler’de oturduğu siteye girerken,   bir kişinin sözlü saldırısına uğramıştı. Bu kişi oyuncunun  arabasına tekme atmıştı. Instagram hesabından açıklama yapan Sarıkaya, olayın nasıl yaşandığını, adli sürecin nasıl işlediğini anlattı. 

Sarıkaya, şunları söyledi: “Geçtiğimiz birkaç aylık süre boyunca bana, iş arkadaşlarıma, yakın çevreme zarar verme eğiliminde olan, korku dolu anlar yaşatan, tehdit eden ve psikolojik baskı yaratan şahısla ilgili Emniyet teşkilatımızın olaya müdahale etmesi ve konuyu adli birimlere taşıması sonucu mahkeme tarafından bir karara varıldı. Bu süre zarfında kendimi ne kadar çaresiz hissettiğimi, etrafımdaki sevdiğim insanları koruyamadığım duygusu ile ne kadar kahrolduğumu sizlere tarif etmem mümkün değil. Çok ama çok üzgünüm...

Bu ve benzeri nice hikâyeleri her gün bir sürü kadının yaşadığını bilmenin verdiği sorumluluk ile bu mesajı paylaşmak istedim. Polis ekipleri ‘KADES’ uygulamasından bahsetti. Tüm kadınların telefonunda mutlaka olması gereken bu uygulama; doğrudan yakınınızda olan ilgili birimleri haberdar ediyor ve daha hızlı müdahaleyi mümkün kılıyor. Lütfen yükleyin... Yalnız değiliz...”

Gündem