Sinan Ateş cinayeti soruşturması: Tolgahan Demirbaş ve MHP'li özel kalem müdürü gözaltında

Sinan Ateş cinayeti soruşturması: Tolgahan Demirbaş ve MHP'li özel kalem müdürü gözaltında
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine dair soruşturmada, eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş üçüncü kez gözaltına alındı. MHP'li Semih Yalçın'ın özel kalem müdürünün de gözaltında olduğu öne sürüldü.

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi olduğu iddia edilen kişiyi Ankara dışına çıkartmakla suçlanan Tolgahan Demirbaş, daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmaya ikinci bir savcı görevlendirmesi yaparken, soruşturmadan sorumlu başsavcı vekilliğine tecrübeli savcılardan Durdu Özer getirildi.

15 kişi tutuklandı

Soruşturma kapsamında bugüne kadar saldırının gerçekleştirildiği motosikleti kullanan şüphelinin de aralarında bulunduğu çok sayıda isim gözaltına alırken, bu isimlerden 15’i tutuklandı. Bazı isimler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cinayetin tetikçisi Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkarttığı öne sürülen Demirbaş da daha önce iki gözaltı kararı sonrası mevcut delil durumu değerlendirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Başsavcı Vekili Durdu Özer, dosyayı incelemesinin ardından Demirbaş ile serbest kalan başka bir şüphelinin teknik ve fiziki takiple izlenmesi talimatını verdi.

Haberde, 'zanlının irtibatlarına dair çok önemli bulgulara ulaşıldığı', bu kapsamda gözaltına alınan 2 şüphelinin tutuklandığı kaydedildi.

Üç kişi daha gözaltında

Bu gelişme üzerine savcılık, Demirbaş ile daha önce serbest bırakılan E.Y.’nin gözaltına alınması talimatı verdi. Bu kapsamda İstanbul’da görev yapan Avukat S.Ö.’nün de gözaltına alınması için emniyet talimatlandırıldı.

Savcılığın talimatı üzerine her üç isim de gözaltına alındı. Şüphelilerin Ankara Emniyeti’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edilmeleri bekleniyor.

Semih Yalçın'ın özel kalem müdürü mü?

DW Türkçe, gözaltına alınan Emre Y.'nin MHP'de özel kalem müdürü olduğunu yazdı.

Diken ve KRT TV ise Emre Y.'nin MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın özel kalem müdürü olduğunu iddia etti. (Kısa Dalga)

Gündem